Quantcast
Παπανάτσιου: Με αυστηρές προϋποθέσεις η παραχώρηση χρήσης του αιγιαλού - enikonomia.gr
share

Παπανάτσιου: Με αυστηρές προϋποθέσεις η παραχώρηση χρήσης του αιγιαλού

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση σχεδιάζει στο επόμενο διάστημα «να φέρει την επαναχάραξη του αιγιαλού, με τη συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Χωροταξίας”, είπε σήμερα η αρμόδια υφυπουργός, Κατερίνα Παπανάτσιου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Η κ. Παπανατσιου τόνισε ότι το σχέδιο νόμου για την παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού εισάγει σκληρά μέτρα και ξεκαθάρισε ότι θα προβλεφθεί η έκδοση απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία θα ορίζεται εάν κάποιο έργο είναι εθνικής σημασίας προκειμένου να του παραχωρηθεί χρήση σε αιγιαλό.

Δεν πρόκειται να υπάρξει τακτοποίηση για οτιδήποτε στερείται περιβαλλοντικής άδειας ή δεν πληροί τις προϋποθέσεις, ανέφερε και επισήμανε ότι προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να δώσει άδεια παραχώρησης της χρήσης αιγιαλού, πρέπει να έχει τηρηθεί η περιβαλλοντική νομοθεσία και να έχει δώσει έγκριση το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επίσης, θα πρέπει να έχει δώσει την έγκρισή του και το ΓΕΝ στις περιπτώσεις έργων που εξυπηρετούν πλωτά μέσα, και τα συναρμόδια υπουργεία όπου πρέπει. Η υφυπουργός υπογράμμισε ότι εξαίρεση της κατεδάφισης θα υπάρχει μόνον εφόσον πληρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.