Quantcast
Blogactiv.eu: Ο ρόλος του Σοφοκλή που ταιριάζει στο Γιάνη Βαρουφάκη - enikonomia.gr
share

Blogactiv.eu: Ο ρόλος του Σοφοκλή που ταιριάζει στο Γιάνη Βαρουφάκη

δημοσιεύτηκε:

Η θεατρική σκηνή του Λονδίνου είναι γνωστή για τις αναίσχυντες προσπάθειες της να δημοσιοποιεί παραγωγές ταυτίζοντας τες με τρέχοντα γεγονότα αναφέρει σε δημοσίευμα του το Blogactiv.eu . Κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει και τώρα με την τελευταία προσπάθεια τα θεατρικής σκηνή Barbican που ανεβάζει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή παραπέμποντας στην σημερινή Ελληνική οικονομική τραγωδία.  

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει το δημοσίευμα, είναι η απόδοση του ρόλου του τυράννου Κρέοντα στον Πάτρικ O’Kane (φωτογραφία) που έχει τρομερή ομοιότητα στα χαρακτηριστικά του με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Τώρα που ο θεωρητικός των παιγνίων έχει παραμεριστεί από τις διαπραγματεύσεις ως επικεφαλής για την Ελλάδα  ίσως μπορεί να γίνει ο αντικαταστάτης του ηθοποιού O’Kane στο ρόλο του Κρέοντα.

Μερικές γραμμές του ρόλου αναμφίβολα θα είχαν του ταίριαζαν , όπως «αν πρέπει να αγαπάς, αγάπα εκείνους, όσο όμως ζω εγώ, δεν θα κυβερνήσει γυναίκα» ή ακόμα «Γιατί κανένας θεσμός δε φύτρωσε ανάμεσα στους ανθρώπους τόσο ολέθριος σαν το χρήμα» αλλά και το «Αλλά για έναν άνθρωπο, και αν ακόμη είναι σοφός, δεν είναι καθόλου ντροπή να μαθαίνει πολλά και να μη παρατραβάει το σχοινί».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.