Quantcast
Τζανακόπουλος: Η ΝΔ έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο γι' αυτό επιλέγει την πόλωση - Τι λέει για το ενδεχόμενο νέων θετικών μέτρων - enikonomia.gr
share

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο γι’ αυτό επιλέγει την πόλωση – Τι λέει για το ενδεχόμενο νέων θετικών μέτρων

δημοσιεύτηκε:

«Η ΝΔ έχει επιλέξει την πόλωση και την όξυνση διότι δεν έχει κανέναν άλλο τρόπο να αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση με δεδομένο ότι όλο της το αντιπολιτευτικό της αφήγημα έχει καταλήξει σε αδιέξοδο», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο «9,84».

«Ο κ. Μητσοτάκης ακριβώς επειδή βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο, επειδή όλο του το αφήγημα έχει καταρρεύσει, θεώρησε ότι μπορεί να ξεφύγει από το αδιέξοδο στο οποίο ο ίδιος οδήγησε τον εαυτό του, μέσω της ακραίας όξυνσης του ακραίου κιτρινισμού και της παραπολιτικοποίησης της συζήτησης.

Δεν θυμάμαι πολιτικό αρχηγό, ο οποίος να έχει κάνει μια τόσο εμπρηστική ομιλία στο ελληνικό κοινοβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος» και συνέχισε: «Η ΝΔ είναι ένα πολιτικό κόμμα που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχει αμφισβητήσει τις πολιτικές στήριξης του κοινωνικού κράτους. Ο κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι ένας από τους κύριους πολιτικούς του στόχους, είναι να ξηλώσει την πολιτική των επιδομάτων. Μιλάμε για το επίδομα ανεργίας, τα επιδόματα αναπηρίας, όλα εκείνα που συγκροτούν μια κοινωνία αλληλεγγύης, μια κοινωνία κανιβαλική. Αυτή είναι η ουσία της αντιπαράθεσης».

Απαντώντας σε ερώτηση, για το εάν η κυβέρνηση θα εξαγγείλει και άλλα θετικά μέτρα έως τον Οκτώβριο, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «από τον Αύγουστο του 2018, που βγήκαμε από το μνημόνιο, έχουμε αποκτήσει ένα διευρυμένο πεδίο ελευθερίας κινήσεων. Εφόσον βεβαιωθούμε ότι η ελληνική οικονομία παράγει δημοσιονομικό χώρο και έχουμε τη δυνατότητα να λάβουμε επιπλέον μέτρα αποκατάστασης των αδικιών, βεβαίως και θα το κάνουμε».

«Ο πρωθυπουργός,», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «κατά την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ανέδειξε ότι βασικός μας στόχος το επόμενο διάστημα θα είναι η αποκατάσταση των αδικιών της οκταετούς κρίσης και αυτό να το πράξουμε όχι σε βάρος της οικονομίας της χώρας αλλά στη βάση των δυνατοτήτων που έχουν δημιουργηθεί από τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Ερωτηθείς για τις επικείμενες ευρωεκλογές και την απήχηση της «Προοδευτικής Συμμαχίας», ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι η «”Προοδευτική Συμμαχία”, ήταν ένα αναμενόμενο γεγονός από το 2012 και μετά και την μεγάλη, όπως την χαρακτήρισε, πολιτική ανατροπή, στο πολιτικό σύστημα, έχει έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο, ο οποίος προηγουμένως είχε πολιτική αναφορά σε άλλα πολιτικά κόμματα» και συνέχισε: «Η συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, αντανακλάται και στο πολιτικό επίπεδο, ιδιαίτερα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ακόμη και όσοι αμφισβητούσαν τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ, να παίξει αυτό το ρόλο της μεγάλης παράταξης της Αριστεράς και των δημοκρατικών αγώνων, άλλαξαν πια και αναγνώρισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κεντρικό ρόλο σε αυτή την πολιτική εκπροσώπηση.

Η ΝΔ προσπάθησε όλο το προηγούμενο διάστημα να παρουσιάσει μια κυβέρνηση σε κατάρρευση και έναν ΣΥΡΙΖΑ σε αποδρομή. Οι εντυπωσιακότατες εικόνες από τις περιοδείες του πρωθυπουργού στην Άρτα και την Πρέβεζα, δείχνουν πως έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο, ισχυρό, βαθύ και λαϊκό ρεύμα προόδου και δημοκρατίας το οποίο, θα καταγραφεί νικηφόρα στις 26 Μαΐου».

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «οι πραγματικές δημοσκοπήσεις, είναι οι εικόνες που βλέπουμε όταν ο πρωθυπουργός βγαίνει στον κόσμο. Η ανταπόκριση του κόσμου στην προεκλογική μας καμπάνια είναι τέτοια που θα έκανε τον καλοπροαίρετο παρατηρητή των δημοσκοπήσεων να αρχίσει να έχει επιφυλάξεις και να τις αμφισβητεί. Η εικόνα που έχουμε είναι τελείως διαφορετική από εκείνη που παρουσιάζει η συστημική δημοσιογραφία και η συστημικοί δημοσκόποι. Είναι μια εικόνα που δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να καταγράψει μια νέα νίκη στις 26 του Μάη, στις ευρωεκλογές. Εκτιμώ ότι και στις δημοτικές εκλογές θα καταγράψουμε μια εξαιρετικά καλή επίδοση».


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.