http://www.enikonomia.gr/timeliness/214648,mitsotakis-epicheiroun-na-exagorasoun-syntaxiouchous-stis-ethnike.html http://media.enikonomia.gr/data/photos/resized/125_214648_a8c7c51d1f-b46ff9c7d87d7b41.jpg Τα πυρά του κατά της κυβέρνησης έστρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη χορήγηση της 13ης σύνταξης... 5/17/2019 10:40:33 PM

Mητσοτάκης: Επιχειρούν να εξαγοράσουν συνταξιούχους - Στις εθνικές εκλογές, όσα ντιμπέιτ θέλει ο Τσίπρας - ΒΙΝΤΕΟ

Mητσοτάκης: Επιχειρούν να εξαγοράσουν συνταξιούχους - Στις εθνικές εκλογές, όσα ντιμπέιτ θέλει ο Τσίπρας - ΒΙΝΤΕΟ

Τα πυρά του κατά της κυβέρνησης έστρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη χορήγηση της 13ης σύνταξης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star, ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε τον χρόνο που επιλέχθηκε για να δοθεί η 13η σύνταξη. Όπως είπε, είναι η πρώτη φορά που ένα επίδομα χορηγείται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση είδε πως δεν τα πάει καλά στις εκλογικές της επιδόσεις και “επιχείρησε να εξαγοράσει κάποιους συνταξιούχους δίνοντας ένα επίδομα το οποίο είναι απαραίτητο”. Όπως είπε, αυτά τα μέτρα θα πρέπει να είναι προγραμματισμένα και να εντάσσονται στον προϋπολογισμό. “Να μην εκλαμβάνονται ως μια προσπάθεια εξαγοράς ψήφων”, τόνισε.

Παράλληλα, διατύπωσε τη δέσμευσή του ότι δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολογήτου και ότι θα εγγυηθεί, όπως είπε, τις 12 συντάξεις οι οποίες σήμερα δεν είναι εγγυημένες.

Θέλουμε μία καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές

Αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία του για μία καθαρή νίκη της ΝΔ. “Το βράδυ των ευρωεκλογών θα υπάρχει ένας νικητής η ΝΔ, και ένας ηττημένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο πιο μεγάλη η διαφορά τόσο πιο επιτακτικές οι εξελίξεις. Το σημαντικό είναι πως θα αποτυπωθεί το αποτέλεσμα στην ελληνική κοινωνία".

Ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ, γιατί μόνο αυτή "μπορεί να γίνει ο φορέας της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Το μόνο κόμμα το οποίο μπορεί να αλλάξει τη ροή της χώρας είναι η ΝΔ. Δεν είμαι αλαζόνας. Σέβομαι τις εκλογές. Είναι γιορτή δημοκρατίας. έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα και δεν χρειάζομαι μέτρηση να μου δείξει αυτό που αισθάνονται οι πολίτες”.

Ντιμπέιτ όταν πάμε σε εθνικές εκλογές

Επανέλαβε, επιπλέον, την πρόθεσή του να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα όταν η Βουλή κλείσει και η χώρα πάει σε εκλογές. “Βλέπω τον αντίπαλό μου να αφιερώνει ένα μεγάλο κομμάτι των ομιλιών του σε προσωπικές του επιθέσεις. Όταν η βουλή κλείσει και πάμε σε εθνικές εκλογές, όσα ντιμπέιτ θέλει. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι εγώ σας μιλώ για το μέλλον; Και αντίστοιχα ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού χρόνου από την κυβέρνηση αναλώνεται σε προσωπικές επιθέσεις; Εμένα μου βγάζει ανασφάλεια”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Άθλια προπαγάνδα τα περί 7ημερης εργασίας

Ειδική αναφορά έκανε και στο κλίμα διχασμού και πόλωσης, που κατά την άποψή του, κυριαρχεί. “Τα νέα άνεργα παιδιά τα οποία θα βρουν δουλειά σε μία νέα επένδυση στην Ελλάδα θα είναι οι ελίτ ή οι πολλοί; Έχω μπλεχτεί με αυτούς τους διχασμούς. Εγώ δεν είμαι με τους πολλούς ή με τους λίγους. Είμαι με όλους. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Αυτός ο διχασμός και η πόλωση δεν μας ταιριάζει, δεν μας αξίζει. Δεν έχω ακούσει κανέναν στις περιοδείες μου να μου μιλάει για τον εμφύλιο. Θυμάμαι ότι πριν από 30 χρόνια Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Χαρίλαος Φλωράκης άφησαν πίσω της την πιο τραυματική περίοδο και είπαν να το κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο, να κάνουμε πράξη την εθνική συμφιλίωση”, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για άθλια προπαγάνδα σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του: "Μίλησα ξεκάθαρα για επταήμερη λειτουργία και όχι επταήμερη εργασία. Δόθηκαν εξηγήσεις και επιμένει η προπαγάνδα και η μονταζιέρα να βάζει λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει”.

"Ξέρουμε πώς να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα"

Σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις, υπογράμμισε ότι “μας ενδιαφέρει το παιδί και το εγγόνι να μπορεί να στηρίξει τον συνταξιούχο βρίσκοντας δουλειά. Δεν λένε τίποτα για επενδύσεις και νέες δουλειές. Εκεί εστιάζεται το δικό μας σχέδιο” και διατύπωσε το ερώτημα: “Υπάρχει κάποια δικαιολογία γιατί οι εμβληματικές επενδύσεις όπως το Ελληνικό δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί;”. “Εμείς ξέρουμε πώς να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα”, πρόσθεσε.

Διευκρινίσεις έδωσε και για τις δηλώσεις που είχε κάνει για τον τομέα της Υγείας. “Το κράτος έχει υποχρέωση να παρέχει δημόσιες υπηρεσίες. Αυτή η δημόσια υγεία δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κρατική. Αν ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στο δημόσιο σύστημα υγείας, μπορούμε να το συζητήσουμε. Γίνεται παντού. Γίνεται ήδη στην Ελλάδα”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά που σε υπερθετικό βαθμό πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ

Προκαλώ τον κ. Τσίπρα να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση για όσα λέμε. Την έμφαση που δίνουμε στην πρόληψη, τις δωρεάν εξετάσεις για γυναίκες που μπορεί να κινδυνεύουν από καρκίνο του μαστού, να μιλήσουμε για τους καρκινοπαθείς, για το πως θα αναβαθμίσουμε τα νοσοκομεία μας. Υπάρχουν όλα στο πρόγραμμά μας.

Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο. Η ελληνική οικονομία δεν υπεραποδίδει ως προς την ανάπτυξη αλλά ως προς την υπερφορολόγηση. Η ελληνική κυβέρνηση ήταν μνημονιακότερη των μνημονιακών. Θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά που σε υπερθετικό βαθμό πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δέσμευσή μου εντός 18 μηνών η χώρα να επιστρέψει στη λεγόμενη δανειακή βαθμίδα

Στη βασική πρόβλεψη, στο ρυθμό ανάπτυξης η κυβέρνηση απέτυχε. Πάρτε παράδειγμα από άλλες χώρες. Εμείς ουραγοί στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει υπεραπόδοση αλλά υπερφορολόγηση. Για μένα δέσμευση εντός 18 μηνών η χώρα να επιστρέψει στη λεγόμενη δανειακή βαθμίδα. Να δανείζεται όπως η Πορτογαλία ή η Κύπρος

Θα αφεθεί η Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, θα ενισχυθεί. Μιλάω με τους αστυνομικούς. Είναι δυνατόν να έχουν λήξει τα γιλέκα των αστυνομικών; Είναι να τους αφήνουμε με περιπολικά σαράβαλα. Εντός ενός έτους η ΕΛ.ΑΣ θα αποκτήσει καινούργια περιπολικά. Θα ξαναφτιάξουμε ομάδα Δ και θα κάνουμε 1000 προσλήψεις για την Ομάδα ΔΙΑΣ. Ως προς κουκουλοφόρους μπαχαλάκηδες, έχουν ως είδωλό τους τρομοκράτες. Αυτό θα αντιμετωπιστεί με την απαραίτητη αυστηρότητα. Δεν θα επιτρέψω σε 30 αλήτες, τραμπούκους να κρατάνε μια πόλη όμηρο.

Έχουμε υποχρέωση να ξανακάνουμε τον Έλληνα πολίτη να αισθάνεται ασφαλής

Έχουμε υποχρέωση να ξανακάνουμε τον Έλληνα πολίτη να αισθάνεται ασφαλής. Δεν αποτέλεσε ποτέ η ασφάλεια προτεραιότητα για την κυβέρνηση αυτή. Θα αποτελέσει για την επόμενη.

Η απάντηση είναι ούτε τους τελειώνω, ούτε με τελειώνουν. Προχωρώ με όλους τους Έλληνες. αυτός ο διχασμός που είναι εγγεγραμμένος στο γονιδίωμα του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να υπάρχει.

Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα νοθείας. Εμείς καλούμε τους νεοδημοκράτες να είναι πάνω από όλες τις κάλπες. Απευθύνω έκκληση, υπάρχει πλατφόρμα για εκλογικούς αντιπροσώπους.

Η Τουρκία να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

Ο χρόνος αυτή τη στιγμή δουλεύει αντίστροφα. Η Τουρκία να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

Θα υποστηρίξουμε το brand της ελληνικής Μακεδονίας ως την πραγματική Μακεδονία. Θα ενισχύσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να κατοχυρώσουν μακεδονικά σήματα.

Εμείς στις περιφέρειες έχουμε δώσει πολιτική διάσταση. Θέλουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες και τους τρεις μεγάλους δήμους. Το ταμείο το βράδυ των εκλογών δεν θα αφορά μονο τις ευρωεκλογές αλλά και τις περιφερειακές και τις δημοτικές. Τα συμπεράσματα θα βγουν από όλες τις κάλπες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ