Quantcast
Κλειστά από τη Δευτέρα τα διαγνωστικά κέντρα - Δεν θα γίνονται εξετάσεις - enikonomia.gr
share

Κλειστά από τη Δευτέρα τα διαγνωστικά κέντρα – Δεν θα γίνονται εξετάσεις

δημοσιεύτηκε:

“Λουκέτο” στα διαγνωστικά κέντρα από την Δευτέρα 10 Ιουνίου σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται καμία εξέταση, ούτε για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ούτε για ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση.

Τα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα διαμαρτύρονται για τα υπέρογκα χαράτσια (clawback και rebate) που τα οδηγεί σε οικονομική καταστροφή, καθώς όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποι των κλάδων, ο ΕΟΠΥΥ παρακρατά ακόμη και το 70% των εισοδημάτων τους και αναμένεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Τη συμπαράστασή τους στις νέες κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν εκφράζουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ αναφέρει ότι οι εργαστηριακοί γιατροί αντιδρούν «στις συνεχείς περικοπές, στις υποτιμολογήσεις των εξετάσεων, στην επιβολή υποχρεωτικών επιστροφών (clawback) και υποχρεωτικών εκπτώσεων (rebate) που έχουν οδηγήσει τον κλάδο σε εξόντωση, το σύνολο των γιατρών σε δραματική υποβάθμιση και τους πολίτες σε αποστέρηση των εργαστηριακών ιατρικών εξετάσεων, τις οποίες έχουν απόλυτη ανάγκη».

Όπως σημειώνει, βρίσκεται αλληλέγγυος προς τους εργαστηριακούς γιατρούς και καλεί ολόκληρη την ιατρική κοινότητα και τους κοινωνικούς φορείς να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στον αγώνα τους.

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, προκειμένου, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, «να αποτρέψουν τις δυσμενέστατες εξελίξεις που απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.