Quantcast
Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Να αφήσουμε πίσω την κουλτούρα ανοχής στην ασυδοσία και την παραβατικότητα - enikonomia.gr
share

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Να αφήσουμε πίσω την κουλτούρα ανοχής στην ασυδοσία και την παραβατικότητα

δημοσιεύτηκε:

Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκηεξαπέλυσε εκ νέου σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επανήλθε στην υπόθεση με τη συνομιλία που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με επιχειρηματία για να τονίσει ότι “η κουλτούρα ανοχής στην ασυδοσία και την παραβατικότητα απεικονίζει μία παλιά Ελλάδα που πρέπει να αφήσουμε πίσω”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός, μιλώντας σε υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, έκανε λόγο για “20 δευτερόλεπτα ‘συγκλονιστικής στιχομυθίας’” που συνιστούν τη “συμπύκνωση των αιτιών της κρίσης, τη συμπύκνωση των αιτιών της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και ηθικής χρεοκοπίας της χώρας μας”, “με τον επιχειρηματία να λέει ότι είναι δικαίωμα μου η φοροδιαφυγή και ο πολιτικός να του κτυπά την πλάτη”.

Επισήμανε παράλληλα ότι “περάσαμε δύσκολα και κάποιοι πρέπει να ελαφρυνθούν, (αλλά) υπάρχει και η άποψη που λέει ότι το να ξαναγυρίσουμε στη λογική της ασυδοσίας, με τους πλούσιους νομίμως να μην πληρώνουν φόρους γιατί έχουν τις offshore, και στoυς λιγότερο πλούσιους, να κλείνουμε το μάτι στην παραβατικότητα”.

“Το έχουμε ξαναζήσει” είπε, με “μείωση εσόδων, δημοσιονομικό εκτροχιασμό και με αντίστοιχη μείωση δαπανών”, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει μείωση μισθών, συντάξεων, παροχών για σχολεία και νοσοκομεία και επιδόματα ανεργίας, αλληλεγγύης, αναπηρίας, οικογενειακά, στέγασης. “Ποια από όλα αυτά θα κοπούν;” διερωτήθηκε.

Δέσμευση για ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας

Κατά την επίσκεψή του στη Δημοτική Αστυνομία, ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόταν από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και υποψήφια βουλευτή, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και από τον νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο στο δήμο, Νάσο Ηλιόπουλο.

Μιλώντας σε υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι το 2013, και με απόφαση του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι, “μέσα σε μία νύχτα”, όπως είπε και έκανε λόγο για αδικία, που προκάλεσε “σημαντικές επιπτώσεις στους ίδιους τους εργαζόμενους και στην ποιότητα ζωής των πολιτών”.

Δεσμεύτηκε, επιπλέον, για την ενίσχυσή της, ώστε να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των πολιτών.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, το 2013 με την εν λόγω απόφαση 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί βρέθηκαν εκτός της υπηρεσίας τους και η Δημοτική Αστυνομία διαλύθηκε ως θεσμός με πολύ μεγάλες επιπτώσεις, στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα, καθώς πολλοί μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων σωφρονιστικά καταστήματα, χωρίς να έχουν καμία εκπαίδευση για τις ανάγκες της νέας θέσης και κάποιοι οδηγήθηκαν, “στην πορεία προς την απόλυση”.

“Θυμάμαι τους αγώνες που κάνατε, όχι μόνο εσείς, αλλά και οι 15.000 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα”, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: “Η καθημερινότητα, η ποιότητα ζωής και η ασφάλεια των πολιτών, όλα τα χρόνια που απείχατε από τη δράση, συρρικνώθηκαν ως έννοιες και ενισχύθηκαν αμέσως μετά”.

“Η δική μας η δέσμευση, που επαναφέραμε το θεσμό το 2015, είναι ότι πρέπει να συνεχίσει αυτός ο θεσμός να υπάρχει, αλλά ότι πρέπει να ενισχυθεί”, είπε απευθυνόμενος στους υπαλλήλους.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, πράγματι δια νόμου επέστρεψαν πίσω πολλοί υπάλληλοι, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί που παρέμειναν σε άλλες υπηρεσίες χωρίς τη θέλησή τους, μέσα από τη διαδικασία της κινητικότητας. Εξάλλου μέσα από τη διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων στα σωφρονιστικά καταστήματα, με εξειδικευμένες ικανότητες, και με την τροπολογία που κατατέθηκε, τις τελευταίες ημέρες της λειτουργίας της Βουλής που “κάποιοι μας καταγγείλανε γι’ αυτό”, δινόταν η δυνατότητα να επιτρέψουν στους Δήμους οι μεταταχθέντες δημοτικοί αστυνόμοι.

Θεωρούν τη Δημοτική Αστυνομία περιττή

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, η γενικόλογη και όχι στοχευμένη μείωση στη φορολογία, σημαίνει ότι θα κοπούν δαπάνες και είπε απευθυνόμενος στους υπαλλήλους: “μην έχετε αυταπάτες, δεν θα ξανακοιτάξουν αυτά τα οποία θεωρούν περιττά, διότι τη Δημοτική Αστυνομία την θεωρούν περιττή”.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι υπάρχουν δύο σχέδια, είπε για να προσθέσει: “ο καθένας ας διαλέξει όποιο σχέδιο θέλει, αλλά εδώ η απόφαση είναι για τη ζωή μας και όχι για το ποιος θα κυβερνά, αλλά πώς θα κυβερνά”.

Καταλήγοντας ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: “Είμαι εδώ για να αναδείξω ότι υπάρχει τρόπος και σχέδιο ώστε όλοι μαζί να βγούμε από την κρίση και όχι κάποιοι λίγοι που θα παρανομούν και θα έχουν off shore και θα φοροδιαφεύγουν νόμιμα (…) όχι κάποιοι να είναι οι “έξυπνοι” και η μεγάλη πλειοψηφία τα κορόιδα”. “Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα παραμείνει η Δημοτική Αστυνομία ως θεσμός και θα ενισχυθεί με την επιστροφή όλων των συναδέλφων σας. Ελπίζω και προκαλώ το ίδιο να δεσμευτούν και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι”, συμπλήρωσε, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.