Quantcast
Αποστολάκης για ενδεχόμενη τουρκική παρουσία στο Καστελλόριζο: Δεν θα το επιτρέψουμε, δεν θα γίνει -ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Αποστολάκης για ενδεχόμενη τουρκική παρουσία στο Καστελλόριζο: Δεν θα το επιτρέψουμε, δεν θα γίνει -ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Κατηγορηματικός ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στην Τουρκία να επιχειρήσει να μπει στη θαλάσσια περιοχή του Καστελλόριζου, εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha.

“Δεν μπορούμε να πούμε τις ενέργειες που θα κάνουμε, αλλά εκείνο που δηλώνουμε και κάθε Έλληνας καταλαβαίνει, είναι ότι δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε και να το αφήσουμε να γίνει. Οπότε δεν θα γίνει”, δήλωσε ο κ. Αποστολάκης.

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και ερωτηθείς για το ενιαίο αμυντικό δόγμα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι πριν φτάσουμε στα στρατιωτικά μέτρα “πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν από τη διπλωματική οδό. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε αυτή τη φάση”, ενώ διευκρίνισε πως “έχουμε κουβεντιάσει τα πιθανά σενάρια, τις πιθανές αντιδράσεις, δεν έχουμε ξαφνιαστεί, είναι κάτι που το περιμέναμε”.

Κληθείς να απαντήσει αν υπάρχει διαβεβαίωση από την πλευρά των ΗΠΑ και της Ευρώπης για έμπρακτη στήριξη σε περίπτωση θερμού επεισοδίου, ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοια υπόσχεση, ούτε τέτοια υπόθεση προς το παρόν. “Έχω ξαναπεί ότι όταν θα χρειαστεί να κάνουμε κάτι, ας υπολογίζουμε ότι καταρχήν είμαστε μόνοι μας”, είπε ο υπουργός. Συμπλήρωσε, δε, ότι “αν θέλουν να βοηθήσουν να μην συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να το κάνουν από τώρα. Αυτή είναι η βοήθεια που προσβλέπουμε από τους συμμάχους μας”.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.