Quantcast
Παρατείνεται η προθεσμία για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην ΤτΕ - Τι λέει η ΚΕΔΕ - enikonomia.gr
share

Παρατείνεται η προθεσμία για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην ΤτΕ – Τι λέει η ΚΕΔΕ

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη η προθεσμία για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου και του συνόλου των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στον ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ έως την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Η ΚΕΔΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

“Μετά τα επίμονα αιτήματα και την ισχυρή πίεση που άσκησε η ΚΕΔΕ, παρατείνεται, με απόφαση του Αν. υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, έως την 1η Σεπτεμβρίου 2019 η προθεσμία για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων και του συνόλου των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, στον ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος και η υποχρεωτική κατάθεση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) στο ειδικό λογαριασμό.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης Γ. Πατούλης σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, τη χαρακτήρισε θετική, επισημαίνοντας ότι η ολιγόμηνη παράταση δίνει «οξυγόνο» στους Δήμους.

Ωστόσο όπως υπογράμμισε, πρόκειται για μία απόφαση που αποτελεί θεσμικό ατόπημα με στόχο την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπογράμμισε πως η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην κατάργηση των επίμαχων διατάξεων και των, σε εκτέλεση αυτών, υπουργικών αποφάσεων”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.