Quantcast
Πετρόπουλος στον Reafm 97,8: Περιμένω να πάει στον εισαγγελέα ο Βρούτσης - Τι απαντά για τις συντάξεις των 24.000 ευρώ - enikonomia.gr
share

Πετρόπουλος στον Reafm 97,8: Περιμένω να πάει στον εισαγγελέα ο Βρούτσης – Τι απαντά για τις συντάξεις των 24.000 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

«Αυτά που λέει ο κ.Βρούτσηςδεν είναι αληθή. Δεν έχουν δοθεί τέτοιες συντάξεις, αμφιβάλλω αν έχει δοθεί καμία. Εγώ επόπτευα την λειτουργία, δεν χορηγούσα συντάξεις. Όταν διαπίστωσα ότι προκύπτουν συντάξεις μεγαλύτερες κατά την εφαρμογή της μεταβατικής περιόδου είπα ότι δεν θα καταβληθούν τέτοιες συντάξεις. Μάλιστα, υπάρχει αγωγή από δικαιούχο υψηλής σύνταξης κατά στελεχών του ΕΦΚΑ διότι δεν της χορήγησαν το ύψος αυτό. Είναι αποδεδειγμένα αυτά που λέω γιατί ο ΕΦΚΑ δεν κατέβαλε αυτές τις συντάξεις», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρώην υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

«Η διόρθωση αυτή θα γινόταν νομοθετικά, μέσα στην πρόωρη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου, δεν μας δόθηκε ο χρόνος να νομοθετήσουμε. Στην εφαρμογή του νόμου βλέπαμε πράγματα και τα βελτιώναμε. Δεν πρόκειται για μεγάλο όγκο συντάξεων, πρόκειται για περιθωριακές περιπτώσεις που όμως δεν ήταν και για εμάς ορθό να καταβληθούν τόσο υψηλές συντάξεις και θα έμπαινε αυτό το όριο, το δωδεκαπλάσιο του ύψους της εθνικής σύνταξης», πρόσθεσε.

Με αφορμή την δήλωση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για «λογιστική αλχημεία» στον ΕΦΚΑ, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε: «Εκείνο που λέει ο κ. Βρούτσης είναι ότι σκοπίμως δεν βγάζαμε συντάξεις για να εμφανίζουμε πλεόνασμα, και αυτή είναι η αλχημεία. Είχε πει μάλιστα ότι θα πήγαινε στον Εισαγγελέα τα σχετικά στοιχεία για να διωχθούμε ποινικά και εγώ προσωπικά. Περιμένω να το κάνει, δεν το κάνει γιατί εκείνο που καταλαβαίνει τελικά είναι ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα έλεγε και γι’ αυτό το λόγο ούτε τον λεγόμενο νόμο Κατρούγκαλου θα πάει να καταργήσει γιατί δεν θα μπορέσει να βγάλει συντάξεις. Ο κ. Βρούτσης είπε ότι δεν είναι εύκολο να χαλάσεις τον νόμο Κατρούγκαλου, τον έχουμε φτιάξει τόσο καλά και δόλια εμείς που δεν του επιτρέπουμε να τον καταργήσει. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να τον αλλάξει διότι θα φέρει τεράστια κοινωνική αναστάτωση και ζημία στους ασφαλισμένους και δεν το αντέχει κοινωνικά και επειδή δεν μπορεί να καταβάλει συντάξεις κάθε μήνα. Καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και όχι τις ιδεοληψίες τους, θα αντιλαμβάνονται ότι αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι άξιο προστασίας και δεν είναι εύκολο, επειδή έτσι τους ήρθε στο μυαλό, να καταργήσουν κοινωνικά δικαιώματα».

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.