Quantcast
Χαρδαλιάς στον Realfm 97,8: Η φωτιά στον Υμηττό ήταν εξαιρετικά δύσκολη - Οι φλόγες έφταναν τα 20 μέτρα - enikonomia.gr
share

Χαρδαλιάς στον Realfm 97,8: Η φωτιά στον Υμηττό ήταν εξαιρετικά δύσκολη – Οι φλόγες έφταναν τα 20 μέτρα

δημοσιεύτηκε:

“Δύσκολη φωτιά, δύσκολη μάχη, σε άσχημη ώρα με ανέμους, με πολλές εστίες πολύ κοντά στα σπίτια και με μεγάλο στοίχημα να μην περάσει την κορυφογραμμή που το κερδίσαμε τουλάχιστον για την ώρα”, είπε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Μανώλη Παρδάλη και Ελισάβετ Σαλαμάρα.

“Το κράτος λειτούργησε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ζητήματα τα οποία πρέπει να δούμε. Όμως, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ανταποκρίθηκαν την ώρα που έπρεπε, στον χρόνο που έπρεπε έτσι ώστε όλα αυτά τα μικρά γρανάζια του μηχανισμού που λέγεται Πολιτική Προστασία να λειτουργήσουν και σήμερα”, ανέφερε ο κ. Χαρδαλίας και σημείωσε:

“Η φωτιά αυτή ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Τα 10 πρώτα λεπτά έκαψε περίπου 350 στρέμματα, είχαμε φλόγες 20 μέτρων. Όσοι πέρασαν εκείνη την ώρα είδαν την εικόνα που υπήρχε, η οποία δεν σας κρύβω ότι τρόμαξε και εμάς. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται νηφαλιότητα, να υπάρχει ψυχραιμία. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο βασικά μέτωπα, ένα μέτωπο βρίσκεται στην κορυφογραμμή, όλα είναι σε ύφεση και συνεχίζουν να επιχειρούν οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις μας. Είναι σε ύφεση, κρατάμε μικρό καλάθι, συνεχίζουμε την προσπάθεια, δεν δείχνει να υπάρχει κάποιος κίνδυνος αυτή τη στιγμή, όμως έχουμε αέρηδες και ριπές ανέμων που δεν βοηθούν το έργο μας”.

“Ξέρω ότι τέσσερα σπίτια έχουν καεί, δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες. Το σημαντικό είναι ότι ενεργοποιήθηκαν και μία σειρά από πρωτόκολλα τα οποία έχουμε δουλέψει τον τελευταίο καιρό. Στεγανοποιήθηκε μέσα σε 17 λεπτά η Κατεχάκη”, πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.