Quantcast
Reuters: Οι συμπάθειες της Ελλάδας στην Ευρώπη στερεύουν - enikonomia.gr
share

Reuters: Οι συμπάθειες της Ελλάδας στην Ευρώπη στερεύουν

δημοσιεύτηκε:

Οι συμπάθειες που είχε η ελληνική κυβέρνηση στην Ευρώπη στερεύουν, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters μετά τους χειρισμούς της στις 100 πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής της. 

«Οταν ο ριζοσπάστης αριστερός Αλέξης Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου έγινε για λίγο καιρό το ίνδαλμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Η γαλλική εφημερίδα Liberation, που ιδρύθηκε από τον φιλόσοφο Ζαν Πολ Σαρτρ, τον ανακήρυξε ως το νέο πρόσωπο της Ευρώπης, τη στιγμή που όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν με τον χωρίς γραβάτα πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών του με τα δερμάτινα, τον Γιάνη Βαρουφάκη“, αναφέρει το δημοσίευμα. 

Περίπου 100 ημέρες μετά η συμπάθεια για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα στην Ευρώπη έχουνσχεδόν στερέψει.

Ο  Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «υπογράμμισε πως η λιτότητα δεν μπορούσε πια να γίνει ανεκτή ως η μόνη προοπτική και πραγματικότητα”.

«Νομίζαμε ότι αυτό θα έκανε τελικά τους Γερμανούς να καταλάβουν πως η πολλή λιτότητα είναι εκείνη που οδηγεί την Ευρώπη στα χέρια των ακραίων» είπε κυβερνητικός αξιωματούχος χώρας, συμπληρώνοντας: «Αλλά με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν οι Ελληνες, κανένας δεν θέλει να τον συνδέουν μαζί τους».

Ορισμένοι αξιωματούχοι από χώρες της Νοτίου Ευρώπης δηλώνουν εκνευρισμένοι για το γεγονός ότι η Ελλάδα διακινδυνεύει μία ευρύτερη αναταραχή, φθάνοντας τις συζητήσεις με τους πιστωτές της στα όρια της χρεοκοπίας και της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο Ιταλός πρωθυποργός, Ματέο Ρέντσι, χαιρέτισε τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι «φέρνει ένα μήνυμα ελπίδας και όχι μόνο φόβου». Ωστόσο, μετά από λίγες ημέρες ο Γιάνης Βαρουφάκης εκνεύρισε τους σοσιαλιστές ηγέτες της Ρώμης λέγοντας «Ας το δεχθούμε, το χρέος της Ιταλίας δεν είναι βιώσιμο». Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι οι παρατηρήσεις αυτές ήταν «εκτός τόπου και χρόνου».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.