Quantcast
Αχτσιόγλου: Πολύ αρνητικό το στίγμα του Μητσοτάκη στα εργασιακά - enikonomia.gr
share

Αχτσιόγλου: Πολύ αρνητικό το στίγμα του Μητσοτάκη στα εργασιακά

δημοσιεύτηκε:

Για «ένα πολύ αρνητικό στίγμα στα εργασιακά» από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ έκανε λόγο η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου,τονίζοντας ότι «αυτό είναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζει η κοινωνία».

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, η πρώην υπουργός είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης «σε συνέχεια της πολιτικής, η οποία κατήργησε δύο πολύ σημαντικές ρυθμίσεις προστασίας της εργασίας, το αιτιολογημένο των απολύσεων και την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες (…) προανήγγειλε την κατάργηση και του νόμου που είχαμε θεσμοθετήσει για τη δήλωση των υπερωριών και, ουσιαστικά, όλης της δομής των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συλλογικών συμβάσεων εργασίας, δύο κορυφαίων ζητημάτων για τα εργασιακά».

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε, επίσης, ότι «ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μία οικονομική πολιτική, η οποία βασίζεται στην οικειοποίηση αποτελεσμάτων της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι η ΝΔ «θέτει ως κεντρικό μέτρο τη ραγδαία μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων για το 2020, ένα μέτρο εξαιρετικά κοστοβόρο. Χρησιμοποιεί, δηλαδή, ένα πολύ μεγάλο μέρος του όποιου χώρου διαθέτει, διότι ταυτόχρονα δεν προέβη στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης «απέρριψε τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των πλεονασμάτων» και «ουδέποτε εξήγησε η κυβέρνηση γιατί απέρριψε τη στρατηγική άμεσης μείωσης των πλεονασμάτων που σχεδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ωφελούσε τη χώρα και την ελληνική κοινωνία συνολικά».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.