Quantcast
Πέτσας στον Realfm 97,8: Στόχος μας να μην εισάγουμε κρίση αλλά να εξάγουμε ανάπτυξη - Τι είπε για την Τουρκία - enikonomia.gr
share

Πέτσας στον Realfm 97,8: Στόχος μας να μην εισάγουμε κρίση αλλά να εξάγουμε ανάπτυξη – Τι είπε για την Τουρκία

δημοσιεύτηκε:

“Για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό ταξίδι στις ΗΠΑ με αφορμή και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, θέλουμε να δείξουμε μια χώρα που έχει αυτοπεποίθηση, που συμμετέχει στην καρδιά της Ευρώπης και έχει άποψη για όλα τα μεγάλα ζητήματα. Γι’αυτό ο στόχος μας είναι τριπλός. Πρώτον να αναδείξουμε το οικονομικό μας σχέδιο, το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο που δείχνει ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, δεύτερον να βάλουμε την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή με τον τρόπο που της αρμόζει και εδώ υπάρχουν και τα περιφερειακά ζητήματα όπως αυτά της Τουρκίας αλλά και τα διεθνή θέματα. Θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο Τραμπ και με άλλους σημαντικούς Πρωθυπουργούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη. Επίσης θα δείξει και μία χώρα που έχει άποψη για τα μεγάλα ζητήματα για όλη την ανθρωπότητα. Θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός για το θέμα της κλιματικής αλλαγής για παράδειγμα” δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον Realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα, τόνισε ότι “αυτό που κάνουμε είναι να αφήσουμε τη Βουλή να κάνει τη δουλειά της και η κυβέρνηση να κάνει τη δική της. Στη Βουλή ανοίχθηκε χθες ο φάκελος, έλαβαν γνώση τα πολιτικά κόμματα και με την ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, φαίνεται να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον κ. Παπαγγελόπουλο και γι’αυτό προτείνουμε τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής και το χρονοδιάγραμμα που βλέπουμε μπροστά μας είναι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει η πρόταση για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής και την εβδομάδα από 30 έως 4 του μηνός θα συζητηθεί στην Ολομέλεια. Αυτό που λέτε, αν κάποιος θέλει να δει και τα δύο πρόσωπα θα πρέπει να έχει υπόψιν του ότι εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση για στοιχεία που δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να έχουμε στη διάθεση μας τέτοια που να διαμορφώνουν την ίδια εικόνα που έχουμε για τον κ. Παπαγγελόπουλο και για τονκ. Τσίπρα και γι’αυτό επιλέγουμε να προχωρήσουμε εκεί που υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, δηλαδή στον κ. Παπαγγελόπουλο”.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Σαμαρά πριν το ταξίδι στη Νέα Υόρκη απάντησε “έχουν αρκετά συχνές επαφές, όλο το χρονικό διάστημα και πριν και μετά και δεν θα ήθελα να απομονώνω μία συνάντηση μόνο και μόνο με την υπόθεση Novartis”.


“Με την Τουρκία είναι ένα ζήτημα ότι εμείς θέλουμε πάντα να έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας, πάντα ο διάλογος είναι προτιμότερος από την μονομερή παράθεση απόψεων. Θέλουμε όμως από την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες που έχει ιδίως στην Κύπρο είτε αυτό αφορά την ΑΟΖ είτε την παρέμβασή της στις συζητήσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Αυτό θα δούμε αν μπορεί να βγει από αυτό το ταξίδι ή αν θα καλλιεργήσουμε το κλίμα να υπάρξει αργότερα” ανέφερε.

Αναφορικά με μια ενδεχόμενη συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ σχολίασε “Ένα ζήτημα γενικότερο, όλα τα δυτικά Βαλκάνια και σε αυτό το πλαίσιο μόλις κλειδώσουν οι συναντήσεις, πιστεύω ότι θα έχουν κλειδώσει ίσως μέχρι αύριο και θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ένα πλήρες πρόγραμμα, θα επιδιώξουμε να έχει συναντήσεις με όλους τους ηγέτες της περιοχής γιατί είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση το επόμενο χρονικό διάστημα η πρόοδος των συζητήσεων για διεύρυνση προς τα δυτικά Βαλκάνια, επομένως αντιμετωπίζουμε αυτό το ζήτημα συνολικά”.

“Στόχος μας να μην εισάγουμε κρίση αλλά να εξάγουμε ανάπτυξη” υπογράμμισε.

“Μελετούμε το ενδεχόμενο να αυξήσουμε το κονδύλι που υπάρχει για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης κάνοντας και μια ανακατανομή για να ωφελήσουμε περιοχές που έχουν χειρότερες κλιματολογικές συνθήκες. Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται” είπε ο κ. Πέτσας.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.