Quantcast
Φάμελλος στον Realfm 97,8: Η ΔΕΗ δεν πρέπει να γίνει ελκυστική για να πουληθεί αλλά για να αποδίδει στην ελληνική κοινωνία - enikonomia.gr
share

Φάμελλος στον Realfm 97,8: Η ΔΕΗ δεν πρέπει να γίνει ελκυστική για να πουληθεί αλλά για να αποδίδει στην ελληνική κοινωνία

δημοσιεύτηκε:

“Η έκθεση του ορκωτού λογιστή που δημοσιεύθηκε προχθές το βράδυ δεν αφορά σε έλεγχο επί της βιωσιμότητας και της υγείας της επιχείρησης. Οι ελεγκτές το γράφουν “δεν κάναμε έλεγχο”. Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται στο τέλος του χρόνου όπως προβλέπει ο χρηματιστηριακός κανόνας. Ο έλεγχος που έγινε αυτή τη φορά ήταν μόνο για την τήρηση του λογιστικού προτύπου και το γράφουν οι ελεγκτές αυτό” δήλωσε στον Realfm 97,8, ο βουλευτής και τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα, τόνισε ότι “ο κ. Χατζηδάκης πριν από έναν μήνα χρησιμοποίησε ψευδώς μία τάχατες επ’απειλούμενη έκθεση που δεν ήρθε ποτέ, διότι αυτά που δημοσιοποιήθηκαν χθες είναι τα οικονομικά στοιχεία της διοίκησης της ΔΕΗ και η έκθεση ενός ορκωτού που λέει ότι τηρούνται τα λογιστικά πρότυπα”.

“Εγώ δεν λέω ότι είναι όλα καλά στη ΔΕΗ αλλά να φτιάξω ένα καταστροφολογικό σενάριο το οποίο δεν ίσχυε και ότι τώρα απλά ένας ελεγκτής λέει ότι τηρούνται οι καταστάσεις λογιστικές, είναι άλλο πράγμα από αυτό που είπε ο κ. Χατζηδάκης και πριν από έναν μήνα και χθες” ανέφερε.


“Η ΔΕΗ δεν πρέπει να γίνει ελκυστική για να πουληθεί, πρέπει να γίνει ελκυστική για να αποδίδει στην ελληνική κοινωνία” πρόσθεσε.

“Ξέραμε ότι η ανάγκη αυτή των περίπου 300 εκατ. είχε προγραμματιστεί με το παραπάνω. Τα 900 εκατ. που λέει ο κ. Χατζηδάκης δεν ισχύουν, δεν είναι πραγματική ανάγκη της ΔΕΗ” σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.