Quantcast
Θεοχάρης: Ο τουρισμός μπορεί να προσφέρει ανεξάντλητες ευκαιρίες στη νεολαία - enikonomia.gr
share

Θεοχάρης: Ο τουρισμός μπορεί να προσφέρει ανεξάντλητες ευκαιρίες στη νεολαία

δημοσιεύτηκε:

Στις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η τουριστική βιομηχανία αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Απευθυνόμενος προς τους νέους ο κ. Θεοχάρης είπε: “Θα εργαστούμε σκληρά, ακολουθώντας τις αξίες και τους στόχους μας, για να καταστεί η Ελλάδα, μέσα στα επόμενα χρόνια, η πρωτοπόρος στην τουριστική βιώσιμη ανάπτυξη, ώστε εσείς η νεολαία μας, να μη χρειάζεται να φεύγετε στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον! Το μέλλον σας θα είναι στην Ελλάδα και ο τουρισμός θα μπορεί να σας προσφέρει ανεξάντλητες ευκαιρίες για να εργαστείτε και να επιχειρήσετε!”.

“Είναι μεγάλο προνόμιο για τον πρωθυπουργό μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία να έχει στο στελεχιακό της δυναμικό την ΟΝΝΕΔ, με την οποία οφείλουμε να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, ώστε να αναδιαμορφώσουμε τις πολιτικές που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά”, είπε.

Αναφερόμενος στη σημασία του Τουρισμού για την εθνική οικονομία ανέφερε: “Είναι αλήθεια ότι ο τουρισμός αποτέλεσε και αποτελεί τον φωτεινό φάρο σε σκοτεινούς καιρούς, βγάζοντας ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού λαού από τη φτώχια και την εσωστρέφεια… Στόχος της πολιτικής μας για τον τουρισμό αποτελεί η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η συνεχής εξειδίκευση των στελεχών και εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού με αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών σε πανεπιστημιακό επίπεδο”.

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι “οφείλουμε να θέσουμε ως κορυφαία προτεραιότητα μας, την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, στο οποίο θα πρέπει να βασίζονται τα περισσότερα είδη τουριστικών δραστηριοτήτων. Οι νέες εναλλακτικές μορφές έξυπνου τουρισμού, που σέβονται το περιβάλλον, απευθύνονται πλέον στη γενιά σας, τη γενιά των πράσινων ταξιδιωτών, που θέτουν ως αναγκαιότητα τον σεβασμό του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι να προσελκύουμε, ως χώρα, υψηλό ποσοστό πράσινων ταξιδιωτών, που θα απολαμβάνουν τουριστικές υπηρεσίες χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Παράλληλα οι επιχειρήσεις μας, συνειδητοποιώντας ότι το μοντέλο του μαζικού τουρισμού, δεν αποτελεί πια σύγχρονη επιλογή, υιοθετούν πλέον υπηρεσίες φιλικές προς το περιβάλλον, προοπτική που ενθαρρύνουμε θερμά”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.