Quantcast
Παππάς: Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο το συνέταξε ο κ. Σκέρτσος όταν ήταν στον ΣΕΒ ή όταν ήταν στην Κυβέρνηση; - enikonomia.gr
share

Παππάς: Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο το συνέταξε ο κ. Σκέρτσος όταν ήταν στον ΣΕΒ ή όταν ήταν στην Κυβέρνηση;

δημοσιεύτηκε:

Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο το έφτιαξε η κυβέρνηση σε εκτεταμένη διαβούλευση με τον ΣΕΒ, δήλωσε στη Βουλή ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Η ιδέα και η λογική πίσω από το νομοσχέδιο είναι “περιμένουμε τον ιδιωτικό τομέα να μας δείξει πού μπορεί να υπάρχει κέρδος και πάμε από πίσω του να τον διευκολύνουμε, διαλύοντας οποιαδήποτε περίπτωση περιβαλλοντικής προστασίας, εργασιακής νομοθεσίας, κριτηρίων και διαφάνειας”», ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και κατήγγειλε «σπατάλη, αδιαφάνεια και ασυδοσία», κατά τη συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου στη Βουλή.

«Από το νομοσχέδιο λείπει η αναπτυξιακή στρατηγική, την οποία η πολιτεία οφείλει να συγκροτήσει, ως εκπρόσωπος του γενικού κοινωνικού συμφέροντος», είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά, συγκρότησε την εθνική αναπτυξιακή στρατηγική. «Θα περιμέναμε, σε αυτήν τη βάση, μια δημιουργική συζήτηση. Δηλαδή, θα περιμέναμε μια συζήτηση για το έτοιμο νομοσχέδιο για την αναπτυξιακή τράπεζα και τις μικροπιστώσεις που βρήκατε. Αντ’ αυτού βλέπουμε ότι το νομοσχέδιο, που κομπορρημονείτε, το φτιάξατε σε εκτεταμένη διαβούλευση με τον ΣΕΒ. Δεν ξέρω αν ο κ. Σκέρτσος το συγκρότησε όταν ήταν στο ΣΕΒ ή όταν ήταν στην κυβέρνηση», σημείωσε και τόνισε ότι οι διατάξεις για τα εργασιακά δεν είναι τίποτα άλλο από την «ευελιξία στην αγορά εργασίας χάριν των επενδύσεων και της ανάπτυξης».

«Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις προστάτευσαν την απασχόληση και αύξησαν τις θέσεις εργασίας. Τι να κάνουμε τώρα; Να παριστάνουμε όλοι μαζί ότι αυτό δεν συνέβη;», σχολίασε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στα ΜΜΕ και κατήγγειλε ότι με τις προωθούμενες διατάξεις δεν θα υπάρξει ούτε έλεγχος πόθεν έσχες ούτε ονομαστικοποίηση μετοχών για τους ιδιοκτήτες καναλιών.

«Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο έχουμε συγκρουστεί πολλές φορές. Η δική σας διάταξη τον καθιστά αντιδιαπλεκόμενο. Ο νόμος Βενιζέλου προέβλεπε ονομαστικοποίηση μετοχών των ιδιοκτητών ΜΜΕ. Βάζετε εξαιρέσεις. Με βάση αυτές τις διατάξεις δεν μπορεί να γίνει κανένας έλεγχος περί συγκέντρωσης ΜΜΕ. Εξαιρείτε τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ από τον έλεγχο πόθεν έσχες. Θεωρείτε ότι εμάς δεν τα ζήτησαν αυτά; Ή μήπως θεωρείτε ότι θα τους είστε χρήσιμοι μετά την ψήφιση αυτής της διάταξης;», επισήμανε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί η διανομή Τύπου μπήκε μέσα στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, γιατί μπήκε η δορυφορική τηλεόραση στο νομοσχέδιο, «τώρα που έκλεισε η εξαγορά “Forthnet”».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.