Quantcast
Μητσοτάκης σε Σι Τζινπίνγκ: Σημαντικός σταθμός η επίσκεψή σας για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης σε Σι Τζινπίνγκ: Σημαντικός σταθμός η επίσκεψή σας για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Η πρόσφατη επίσκεψή μου στη Σαγκάη και η δική σας στην Ελλάδα σηματοδοτούν μια νέα εποχή στις σχέσεις μας” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι “έχει καταστεί σαφές ότι η Ελλάδα και η Κίνα μπορούν να κερδίσουν πολλά από τα στρατηγικά πλεονεκτήματα που μπορούν να εξασφαλίσουν η μία για την άλλη. Η Ελλάδα αναγνωρίζει την Κίνα όχι μόνο ως μια μεγάλη δύναμη, αλλά και ως χώρα που κατέκτησε όχι εύκολα έναν πρωταγωνιστικό γεωστρατηγικό, οικονομικό αλλά και πολιτικό ρόλο 70 χρόνια μετά την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Έχετε λόγο να είστε υπερήφανοι για όσα έχετε πετύχει”.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι “στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε διεξοδικά όλο το πλαίσιο των διμερών σχέσεων, οι οποίες και θα αποτυπωθούν με την υπογραφή 16 συμφωνιών σε πολλούς τομείς. Με αυτές τις λίγες σκέψεις θέλω να σας καλωσορίσω και πάλι στην ηλιόλουστη Αθήνα και θεωρώ ότι η επίσκεψη αυτή θα είναι ένας σημαντικός σταθμός στην περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων”.


Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.