Quantcast
Ένσταση αντισυνταγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εργασιακές σχέσεις στη ΔΕΗ - Πλεύρης: Αυτό που κάνετε λέγεται θράσος - enikonomia.gr
share

Ένσταση αντισυνταγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εργασιακές σχέσεις στη ΔΕΗ – Πλεύρης: Αυτό που κάνετε λέγεται θράσος

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Ένσταση αντισυνταγματικότητας στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ η οποία ωστόσο απορρίπτεται λόγω της άρνησης της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναπτύσσοντας την ένσταση η πρώην Υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο προσβάλλει την αρχή της ισότητας και το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση κι αυτό διότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι στη ΔΕΗ θα μπαίνουν στην επιχείρηση με διαφορετικές εργασιακές συνθήκες σε σχέση με παλαιούς εργαζομένους.

“Το νομοσχέδιο προσβάλλει την αρχή των ίσων δικαιωμάτων για ίση εργασία και ίση αμοιβή. Προσβάλλει τη συνδικαλιστική ελευθερία καθώς έρχεται και παρεμβαίνει σε ισχύουσα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας” είπε η κα Αχτσιόγλου επικαλούμενη και τις σχετικές ενστάσεις της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής.

Απαντώντας ο αντιλέγων εκ μέρους της Ν.Δ Θάνος Πλεύρης μίλησε για θράσος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Πλεύρης επικαλέστηκε πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου η οποία θέτει εξαιρέσεις από τη συγκεκριμένη αρχή αν συντρέχουν λόγοι υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος. “Ακριβώς αυτή τη συγκυρία έχουμε εδώ. Είναι θράσος αυτό που κάνετε. Αν συζητάμε εδώ σήμερα είναι γιατί εσείς φέρατε τη ΔΕΗ στο χείλος του γκρεμού. Προφανώς και οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα είναι συμβατοί με την εργατική νομοθεσία.

Δεν είναι ίδιες οι συνθήκες στις οποίες προσλαμβάνονται σήμερα υπάλληλοι με τις συνθήκες του 80 και του 90 όταν η ΔΕΗ ήταν μονοπώλιο. Η ΔΕΗ πρέπει να δουλέψει σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Παραλάβατε μια ΔΕΗ υγιή και παραδώσατε μια ΔΕΗ διαλυμένη” είπε ο κ. Πλεύρης ανακοινώνοντας ότι η Κοινοβουλευτικής Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας απορρίπτει την ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.