Quantcast
FAZ: Η Ελλάδα θέλει να ζητήσει βοήθεια από το ΝΑΤΟ για την Τουρκία - enikonomia.gr
share

FAZ: Η Ελλάδα θέλει να ζητήσει βοήθεια από το ΝΑΤΟ για την Τουρκία

δημοσιεύτηκε:

Στην βοήθεια που θέλει να ζητήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ για την Τουρκία αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Η διαμάχη για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Λιβύης εντείνεται» γράφει δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφορικά με τις αντιδράσεις της Αθήνας για το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης αναφορικά με τον καθορισμό των θαλάσσιων δικαιοδοσιών και την αμυντική συνεργασία. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «η διαμάχη για το φυσικό αέριο στη Μεσόγειο παίρνει ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις» κάνοντας αναφορά στο τελεσίγραφο μιας εβδομάδας της Αθήνας προς τον πρέσβη της Λιβύης προκειμένου να παρουσιάσει «λεπτομέρειες της συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο».

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει η FAZ, η ελληνική κυβέρνηση ζητά τη συνδρομή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Και όπως παρατηρεί κλείνοντας: «Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκεται η εκμετάλλευση των πόρων φυσικού αερίου γύρω από την Κύπρο. Από την πλευρά της Κύπρου η θαλάσσια περιοχή εντός των 200 ναυτικών μιλίων ανήκει στην κυπριακή ΑΟΖ. Από την άλλη η Τουρκία θεωρεί ότι η Κύπρος ως νησί δεν μπορεί να διεκδικήσει δική της ζώνη αποκλειστικής οικονομικής εκμετάλλευσης. Η ΕΕ στη διαμάχη αυτή υποστηρίζει την Κύπρο που είναι κράτος-μέλος της και έχει επιβάλει κυρώσεις κατά της Άγκυρας».


Πηγή Πληροφοριών: Deutsche Welle 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.