Quantcast
Αγωγός αερίου East Med: Νέα δέσμευση Ελλάδας και Ισραήλ για την κατασκευή του - enikonomia.gr
share

Αγωγός αερίου East Med: Νέα δέσμευση Ελλάδας και Ισραήλ για την κατασκευή του

δημοσιεύτηκε:

Η προώθηση του αγωγού East Med, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Yuval Steinitz.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξη που έδωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,δήλωσε ότι η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αίγυπτος και το Ισραήλ δεν μπορούν να δημιουργήσουν γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου χωρίς τη συναίνεση της Τουρκίας, με βάση τη συμφωνία που υπέγραψε με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορά τους.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για την ηλεκτρική διασύνδεση από την Κρήτη μέχρι το Ισραήλ μέσω Κύπρου.

Οι δύο πλευρές, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για τη στήριξη των δυο αυτών σημαντικών ενεργειακών έργων.

Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες της Ελληνικής Δημοκρατίας για την υποστήριξη της ισραηλινής πλευράς προς την Ελλάδα σε σχέση με το προσφάτως υπογραφέν νομικά ανυπόστατο Μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Αλ Σαράτζ (κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη).

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα, οι δυο υπουργοί μίλησαν για τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών καθώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας για ενεργειακά θέματα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.