Quantcast
Γεωργιάδης: Στις αρχές του 2020 μπαίνει μπουλντόζα στο Ελληνικό - Πετυχημένη η αύξηση κεφαλαίου της Lamda Development - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Στις αρχές του 2020 μπαίνει μπουλντόζα στο Ελληνικό – Πετυχημένη η αύξηση κεφαλαίου της Lamda Development

δημοσιεύτηκε:

Στην ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της εταιρείας Lamda Development «με μεγάλη επιτυχία», αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι παραμένει ο στόχος «στις αρχές του 2020 να μπει η πολυπόθητη μπουλντόζα και να αρχίσουν τα έργα στο Ελληνικό».

Τα νέα είναι «εξαιρετικά θετικά», είπε, προσθέτοντας ότι η παραφιλολογία πως δήθεν η εταιρεία δεν έχει τα χρήματα να κάνει την επένδυση, έχει περάσει στο «χρονοντούλαπο». Η εταιρεία μάζεψε τα χρήματα με τη διαδικασία δημόσιας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και, παρά τη γκρίνια, το έργο είναι εντός χρονοδιαγράμματος, τόνισε ο υπουργός.

Απαντώντας σε όσους αμφισβήτησαν την πρόοδο του έργου με αφορμή τις καταγγελίες της αμερικανικής εταιρείας Hard Rock, της μία από τις δύο εταιρείες που έχουν υποβάλει προσφορά για το καζίνο του Ελληνικού, για την εταιρεία νομικών συμβούλων της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η ενδεχόμενη καθυστέρηση από τυχόν προσφυγή θα είναι ένας μήνας, σημειώνοντας ότι αυτή έχει προϋπολογιστεί.

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάλεσε όσους «Κλουζώ» μιλούν για σκάνδαλο να αντιληφθούν ότι η διοίκηση της ΕΕΕΠ και η εταιρεία νομικών συμβούλων είχαν οριστεί από τον κ. Τσακαλώτο.

Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον διαγωνισμό ή με τη δικηγορική εταιρεία» και ότι ο διαγωνισμός έχει τηρήσει απολύτως τη νομιμότητα. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες, και όταν καταλήξει η επιτροπή σε απόφαση, εάν κάποιος από τους ενδιαφερομένους προσφύγει στη Δικαιοσύνη, πιστεύουμε ότι όλα θα κριθούν ότι έχουν γίνει νομίμως και όχι παρανόμως, πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.