Quantcast
Ελληνικές συμμετοχές στον 31o Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell - enikonomia.gr
share

Ελληνικές συμμετοχές στον 31o Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell

δημοσιεύτηκε:

Ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά  ιδρύματα, θα συμμετέχουν στον 31ο Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell,  που θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου και θα διαρκέσει έως  24 Μαΐου, στο Ρότερνταμ.

Οι τρείς ελληνικές ομάδες («Προμηθέας», «TUC Eco Racing», «Ποσειδώνας»)  που θα αντιπροσωπεύσουν την  χώρα στον διαγωνισμό, θα προέρχονται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα.

Πιο συγκεκριμένα,  η Ομάδα «Προμηθέας»,  θα προέρχεται  από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και θα παρουσιάσει στον διαγωνισμό το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα Πυρφόρος (στην κατηγορία Prototype -Battery Electric). Στη συγκεκριμένη κατηγορία, ο σχεδιασμός των οχημάτων, επικεντρώνεται στη μείωση της οπισθέλκουσας δύναμης και στη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας τους, γεγονός εμφανές από τα φουτουριστικά και ιδιαίτερα αεροδυναμικά οχήματα, που συμμετέχουν σε αυτή.

Ο Δρ. Αντώνιος Κλαδάς, καθηγητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Επιστημονικός υπεύθυνος της ομάδας σπουδαστών «Προμηθέας» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δήλωσε σχετικά με τη συμμετοχή τους: «Η ομάδα των σπουδαστών μας έχει και φέτος πραγματοποιήσει πλήθος βελτιωτικών παρεμβάσεων στο αμάξωμα και στο σύστημα ηλεκτρικής κίνησης του πρωτότυπου οχήματος, του οποίου όλα τα υποσυστήματα έχουν κατασκευαστεί εξ’ ολοκλήρου από τα μέλη της ομάδας. Η ομάδα φέτος επιδιώκει να διακριθεί, βελτιώνοντας σημαντικά τις επιδόσεις της».

Οι χορηγοί της συγκεκριμένης  ομάδας  θα είναι: Aegean Airlines, ΕΛΒΑΛ, ΔΕΔΔΗΕ.

Ακολουθεί η Ομάδα «TUC Eco Racing» από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, µε το εξελιγμένο όχημα πόλης Eco Racer (ΕR2015). Η συγκεκριμένη  ομάδα  θα διαγωνιστεί  στην κατηγορία Urban Concept (Hydrogen), όπου τα οχήματα που συμμετέχουν, είναι πιο κοντά στα καθημερινά επιβατικά αυτοκίνητα.

Ο Γεώργιος Κουμαρτζάκης, μάνατζερ της ομάδας «TUCer» του Πολυτεχνείου Κρήτης, δήλωσε: «Στην όγδοη συνεχόμενη συμμετοχή της στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell, η ομάδα μας καλείται να αγωνιστεί με νέο, πρωτότυπο όχημα βελτιωμένου βάρους και ενεργειακής απόδοσης για την όσο το δυνατόν καλύτερη επίδοση στην κατηγορία μας, τα οχήματα πόλεως».

Οι χορηγοί της ομάδας θα είναι εξής: BETA CAE, ΑΝΕΚ LINES, Γ. Φωτεινάκης & Σια, Φραγκιουδάκης Αντώνης, ΙΚΤΕΟ Κρήτης, Γελασάκης Travel, Κάρλος Ζ. Διγενάκης, Μιχαηλάκης Sport, Flashnews.gr.

Τέλος είναι η Ομάδα «Ποσειδώνας», που προέρχεται από τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού, αλλά και από τα Τμήματα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.). Η ομάδα αυτή, θα παρουσιάσει  το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα Τριήρης και θα διαγωνιστεί στην κατηγορία Prototype (Battery Electric).

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου, καθηγητής Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ομάδας «Ποσειδώνας» του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., σημείωσε: «Η ομάδα έχει δώσει βαρύτητα στην κατασκευαστική αξιοποίηση των υπολογιστικών μοντέλων ελαχιστοποίησης βάρους και τριβών καθώς και βελτίωσης της μετάδοσης κίνησης, ενώ έχει γίνει πλήρης ανασχεδιασμός του συστήματος οδήγησης του ηλεκτροκινητήρα”.

Οι χορηγοί  του «Ποσειδώνα» θα είναι οι ακόλουθοι: ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε. (ΕΑΒ), Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «MSc Advanced Industrial & Manufacturing Systems», ΦΑΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, INTERTRANS, BETA

CAE Systems S.A., MSC Software, ΔΗΣΙΟΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ, XAΪΔΕΜΕΝΟΣ, Unimet high vacuum metalizing, WEB IMAGINATIONS.

O Γιώργος Θωμαΐδης, γενικός διευθυντής της Coral, δήλωσε: «Ο Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell προσφέρει στη νέα γενιά μηχανικών και επιστημόνων το κίνητρο να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες και να προτείνει καινοτόμες λύσεις σχετικά με την οικονομία καυσίμου. Η Coral στέκεται και φέτος στο πλευρό των ελληνικών ομάδων, στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Ο Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell είναι μία παγκόσμια διοργάνωση με διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.