Quantcast
Bloomberg: Αλλάξτε το συνταξιοδοτικό για να δείξουμε επιείκια λένε οι δανειστές - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Αλλάξτε το συνταξιοδοτικό για να δείξουμε επιείκια λένε οι δανειστές

δημοσιεύτηκε:

Κλειδί στη συμφωνία με τους πιστωτές ειναι σύμφωνα με το Bloomberg οι αλλαγές στις συντάξεις αφού υποστηρίζει ότι οι ” θεσμοί” για να δείξουν επιείκια στο ελληνικό ζήτημα επιμένουν στο συνταξιοδοτικό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο αυτή η εξέλιξη σημειώθηκε κατά τη συνάντηση των Ελλήνων διαπραγματευτών με το Brussels Group την Τετάρτη, σε μια προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα. Αυτό αναφέρουν δύο υπάλληλοι που βρίσκονται κοντά στις συνομιλίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αν ο Τσίπρας προσφέρει επαρκείς δεσμεύσεις για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού προγράμματος -ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια της χώρας για να λάβει ενίσχυση από το ΔΝΤ-, οι πιστωτές θα μπορούσαν να προσφέρουν επιείκεια στις απαιτήσεις τους για περιορισμό της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Ο Γκούντραμ Γουλφ, διευθυντής του Bruegel, αναφέρει: «Το συνταξιοδοτικό σύστημα φαίνεται μη βιώσιμο και χρειάζεται μεταρρύθμιση. Αν δεν το κάνει η ελληνική κυβέρνηση και παράλληλα ζητάει ελάφρυνση χρέους, τότε θα είναι σαν να ζητάει από το Ταμείο να χρηματοδοτήσει ένα μη βιώσιμο συνταξιοδοτικό σύστημα».

Οι πιστωτές που εκπροσωπούνται από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν θα δεχτούμε την αύξηση του ελληνικού κατώτατου μισθού στα επίπεδα του 2010-12, σύμφωνα με τα όσα λένε στο Bloomberg δύο αξιωματούχοι που γνωρίζουν τα δεδομένα των συζητήσεων. πίσω στην προ-2012 του επίπεδο,

Την ίδια στιγμή, όμως, θα μπορούσαν να είναι «ανοιχτοί» σε μια πιο σταδιακή αύξηση που θα λαμβάνει υπόψη το σύνολο της οικονομίας. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.