Quantcast
Πέτσας για κοινωνικό μέρισμα: Θα καταβληθεί στο 90% των δικαιούχων τη Δευτέρα - enikonomia.gr
share

Πέτσας για κοινωνικό μέρισμα: Θα καταβληθεί στο 90% των δικαιούχων τη Δευτέρα

δημοσιεύτηκε:

Κατά 90% το κοινωνικό μέρισμαθα καταβληθεί αύριο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδας»

Είναι ένα τεχνικό ζήτημα, που αφορά τις τράπεζες, είπε, προσθέτοντας ότι, εφόσον μέχρι αύριο το μεσημέρι μπορέσουν να έχουν φορτώσει τα στοιχεία των δικαιούχων, θα πιστωθούν μέχρι αύριο το απόγευμα τα χρήματα στον λογαριασμό τους και όσα δεν προλάβουν, θα είναι την Τρίτη. Σε κάθε περίπτωση θα έχει τελειώσει η διαδικασία μέχρι τις 31 του μηνός, τόνισε.

Για το κυβερνητικό έργο, ο κ. Πέτσας είπε ότι έχουμε ξεκινήσει καλά τους πρώτους έξι μήνες και ό,τι έχουμε πει το κάνουμε και στο κομμάτι της οικονομίας και στο κομμάτι της ασφάλειας. Αυτό που πρέπει να γίνει, πρόσθεσε, είναι να διαχυθεί ακόμη περισσότερο αυτό το καλό αποτέλεσμα στην κοινωνία μας, όχι μόνο στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, αλλά και στη μεσαία τάξη και με μια μεγαλύτερη μέριμνα και για τους αγρότες μας και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. “Πιστεύω ότι αυτό θα μπορέσουμε να το δούμε μέσα στο πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς και αυτό το καλό ξεκίνημα να έχει συνέχεια”, σημείωσε.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε μια τουρκική προκλητικότητα, η οποία έχει υπερβεί τα εσκαμμένα. Αυτό που θέλουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα, είπε, είναι να υπάρξει μια αποκλιμάκωση, να προχωρήσουν σε τεχνικό επίπεδο οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και εφόσον πάνε καλά, τότε μπορεί να ακολουθήσουν οι διερευνητικές επαφές, μετά συνυποσχετικό, μετά Χάγη. “Άρα, έχουμε μια μακρά διαδρομή να διανύσουμε”, τόνισε.

Για τα περιφερειακά κανάλια, είπε ότι χρειάζεται μία επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου, το οποίο ανατρέχει αρκετά χρόνια πριν. Πιο σημαντική παρέμβαση, είπε, ήταν του κ. Ρουσόπουλου, εδώ και 15 περίπου χρόνια. Και πρόσθεσε:

Επομένως, έχουμε μπροστά μας πολύ έργο. Για τα Περιφερειακά κανάλια θα προχωρήσουμε σε διαδικασία αδειοδότησης με συγκεκριμένα κριτήρια. Αφού δημιουργηθεί ο νέος ψηφιακός χάρτης, στον οποίο είμαστε στο τέλος της κατάρτισής του, με τα συναρμόδια Υπουργεία, δηλαδή το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και το Ε.Σ.Ρ., θα προχωρήσουμε μέσα στο πρώτους μήνες του 2020 σε όποιες παρεμβάσεις χρειάζονται στο νομοθετικό πλαίσιο και μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία αδειοδότησης. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες για τα θεματικά κανάλια και μετά τα Περιφερειακά ραδιόφωνα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.