Quantcast
Ηφαιστίων: Περίπου 3.000 οι βλάβες στη χαμηλή τάση - enikonomia.gr
share

Ηφαιστίων: Περίπου 3.000 οι βλάβες στη χαμηλή τάση

δημοσιεύτηκε:

Στην κακοκαιρία, το πεπαλαιωμένο δίκτυο και την έλλειψη επενδύσεων τα προηγούμενα χρόνια απέδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που καταγράφονται σε περιοχές της χώρας, ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και ιδιαίτερα τους εναερίτες για τη μεγάλη προσπάθειά τους για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. 

Μιλώντας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Παραπολιτικά 90,1 και ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι στη χαμηλή τάση σημειώθηκαν περί τις 3.000 βλάβες και ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει κινητοποιήσει 230 συνεργεία και 30 συνεργαζόμενες εργολαβικές εταιρείες, με συνολικό αριθμό τεχνικού προσωπικού που έφτανε και φτάνει τα 1.000 άτομα, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατό ταχύτερα η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης όλων των περιοχών.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και τις συνεργαζόμενες με το ΔΕΔΔΗΕ εταιρείες, αλλά κυρίως τους εναερίτες του ΔΕΔΔΗΕ, διότι πρέπει να λέμε ευχαριστώ στους ανθρώπους που βοηθάνε, που ανέβαιναν με τα χιόνια και με τη θύελλα πάνω στις κολώνες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Αυτά να τα λέμε, μην λέμε μόνο τα κακά», ανέφερε ο υπουργός.

Επεσήμανε ότι ενώ θα έπρεπε να γίνονται επενδύσεις ετησίως στον ΔΕΔΔΗΕ πάνω από 200 εκατ. ευρώ, όλα τα τελευταία χρόνια γίνονταν γύρω στα 130 εκατ. ευρώ, το πολύ 150 εκατ. ευρώ. « Αυτό, λοιπόν, κάπου αντανακλάται και αντανακλάται σε αυτές τις περιπτώσεις».

«Το καλοκαίρι», σημείωσε χαρακτηριστικά, «έλεγαν ότι καταστροφολογούσα για τη ΔΕΗ. Σήμερα αποδεικνύεται ότι είχα δίκιο. Υπήρχε μια ομοβροντία -όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ- ότι ο Χατζηδάκης καταστροφολογεί και προσπαθεί να απαξιώσει τη ΔΕΗ. Εδώ αποδεικνύεται νομίζω ότι είχα απόλυτο δίκιο».

Ο κ. Χατζηδάκης ανήρτησε στα social media φωτογραφία ενός εναερίτη του ΔΕΔΔΗΕ που εργαζόταν εν μέσω χιονοθύελλας και ανέφερε:

“Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ, ιδιαίτερα τους εναερίτες, που κατέβαλαν μια τεράστια προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης μέσα σε χιονοπτώσεις και ανεμοθύελλες. Φυσικά οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να εξαφανίσουν ούτε την κακοκαιρία ούτε το πρόβλημα των χαμηλών επενδύσεων στο δίκτυο όλα τα τελευταία χρόνια. Η εγκατάλειψη του δικτύου για την οποία έχω μιλήσει από το καλοκαίρι και μου έλεγαν ότι καταστροφολογούσα έχει τις συνέπειές της και τις ζήσαμε! Η νέα διοίκηση ξεκίνησε τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού οι οποίες θα συνοδευτούν και από τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να εξευρεθούν περισσότερα κεφαλαία για επενδύσεις. Πάνω απ’ όλα όμως πρέπει όλοι μας να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους για την υπερπροσπάθεια τους. Δεν πρέπει μόνο να ασκούμε κριτική, πρέπει όλοι μας όταν πρέπει να πούμε ένα «ευχαριστώ» να το λέμε χωρίς δισταγμό!”.

Δείτε την ανάρτηση:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.