Quantcast
Βελόπουλος: Χρειάζεται εθνική επαγρύπνηση και ομοψυχία - Τι είπε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - enikonomia.gr
share

Βελόπουλος: Χρειάζεται εθνική επαγρύπνηση και ομοψυχία – Τι είπε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

δημοσιεύτηκε:

Με δημοσιογράφους συνομίλησε ο Κυριάκος Βελόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη , η οποία κράτησε περίπου μισή ώρα. Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλο είπε πως μείζονα είναι μόνο τα εθνικά θέματα, ενώ τα ελάσσονα είναι «για να τα συζητάμε εδώ μέσα».

Πρόσθεσε επίσης, πως έκανε εκείνος νύξη στον πρωθυπουργό για τη Χάγη, ενώ για τον εκλογικό νόμο είπε πως θα μελετήσει την κυβερνητική πρόταση και στη συνέχεια θα εκφράσει άποψη. Όσον αφορά το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε πως ο πρωθυπουργός τον ρώτησε την αίσθησή του κι εκείνος απάντησε ότι αν δεν ξέρει ακριβώς το πρόσωπο δεν τοποθετείται. Χαρακτήρισε επίσης υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική συμφωνία.

Στη συνέχεια προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση στις κάμερες:

“Αυτό που μπορούμε να πιστώσουμε στον Πρωθυπουργό είναι ότι ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς και αυτό είναι ένα θετικό βήμα στην κατανόηση των περαιτέρω ζητημάτων. Για εμάς μείζον θέμα δεν είναι ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε ο εκλογικός νόμος. Αυτά είναι μικρά θέματα που υπάρχουν στο προσκήνιο για να υπάρχει η μικροπολιτική αντιπαλότητα των κομμάτων για λένε ότι υπάρχουν. Σημαντικά θέματα για την Ελληνική Λύση είναι τα εθνικά θέματα, είναι η οικονομία, η ανεργία, το λαθρομεταναστευτικό.
Αυτά τα θεωρούμε πολύ σημαντικά ζητήματα για να τα προσπερνούμε.. Η οικονομία δείχνει επιβράδυνση, το χειρότερο η ανεργία είναι υψηλή, η φτώχεια και οι συντάξεις είναι το μείζον θέμα για την Ελληνική Λύση. Παρακαλούμε το πολιτικό σύστημα να μην κονταροχτυπιέται δήθεν για τον εκλογικό νόμο ή για άλλα ήσσονος σημασίας ζητήματα. Δεν παράγει πλούτο η Ελλάδα, οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, οι μισθωτοί πληρώνονται με χαμηλόμισθους μισθούς. Αυτά πρέπει να κοιτάξουμε και κυρίως τα εθνικά θέματα γιατί τώρα που μιλάμε, η Μεσόγειος φλέγεται. Πήρε φωτιά και εμείς ασχολούμαστε με τα δικά μας εσωτερικά ζητήματα. Η Τουρκία προκαλεί. Το Σκοπιανό ακόμη και σήμερα αιμορραγεί πραγματικά τη χώρα μας, είναι μείζονος σημασία ζητήματα που πρέπει να δούμε.

Εμείς μιλήσαμε στον Πρωθυπουργό για τη διπλωματία των εξοπλισμών. Του είπαμε το ερώτημα που τίθεται ως ρίμα. Τι κερδίζει η Ελλάδα; Ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι αγοράζοντας όπλα από τις ΗΠΑ θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά του καλύτερα. Είναι ένα θέμα, εμείς ακόμη και σήμερα αναμένουμε από τους Αμερικανούς κάτι που δεν μας έχουν δώσει ποτέ, βοήθεια. Αυτό είναι το ζητούμενο γιατί η μονοπολική σχέση με τις ΗΠΑ οδηγεί σε αδιέξοδα. Το καταθέσαμε στον Πρωθυπουργό.

Καταθέσαμε τις ενστάσεις μας για τη Χάγη, πήγαμε για το 1976 και δυστυχώς χάσαμε. Άρα ούτε η Χάγη είναι λύση στο πρόβλημα της χώρας. Είναι μερικά ζητήματα που πρέπει να καταλάβουμε μόνοι μας. Είμαστε μόνοι μας, πρέπει να είμαστε ισχυροί και έτοιμοι για όλα.

Πρέπει να καθορίσουμε ΑΟΖ. Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό και του έδωσα πρόταση νόμου της Ελληνικής Λύσης έτοιμη για να καθορίσουμε την ΑΟΖ. Περιμένουμε και από τη ΝΔ τι ΘΑ κάνει με την ΑΟΖ, είναι μείζονος σημασίας και είναι η αυτοάμυνά μας. Είναι με βάση το Διεθνές Δίκαιο η άμυνα της χώρας. Η μονοπολική εξάρτηση από τις ΗΠΑ είναι λάθος. Ο κόσμος είναι πολυπολικός, άρα πρέπει να ανοίξουμε κι άλλες σχέσεις με άλλες χώρες, υπάρχουν η Κίνα, η Ρωσία, η Γερμανία για μερικούς αλλά και η Ινδία που είναι αναδυόμενη δύναμη.

Δεδομένη η Ελλάδα προς τον Τραμπ. Αυτό προξένησε αλγεινή εντύπωση στην Ελληνική Λύση. Η Ελλάδα δεν είναι δεδομένη για κανέναν. Ο Τραμπ ως πρόεδρος δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, είδαμε τι έκανε στο Ιράκ, άρα πώς η Ελλάδα επικαλείται συνεχώς το Διεθνές Δίκαιο. Είναι λάθη που πρέπει να προσέχουμε. Καλό το Διεθνές δίκαιο αλλά πάντα ο ισχυρός επιβάλλεται.

Ζητήσαμε πρώτοι συνάντηση πολιτικών αρχηγών, επιμένουμε σ’ αυτήν για να δούμε ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές. Χρειάζεται εθνική επαγρύπνηση, εθνική ομοψυχία, ένωση Ελλήνων, για εμάς η μικροπολιτική και ο κομματισμός είναι μακριά, γιατί ισχύει πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες και να είμαστε έτοιμοι και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τα πάντα, ακόμη και το χειρότερο κακό που μπορεί να έρθει κάποια στιγμή”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.