Quantcast
Κτηματολόγιο: Πότε ξεκινούν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για έκδοση πιστοποιητικών - Τι είπε ο Δημήτρης Οικονόμου - enikonomia.gr
share

Κτηματολόγιο: Πότε ξεκινούν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για έκδοση πιστοποιητικών – Τι είπε ο Δημήτρης Οικονόμου

δημοσιεύτηκε:

Εντός του πρώτου τετραμήνου του έτους θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Κτηματολογίου προς τους πολίτες και τους επαγγελματίες (μηχανικούς, δικηγόρους κλπ.) για την έκδοση πιστοποιητικών που είναι απαραίτητα για τις μεταβιβάσεις, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου στο πλαίσιο του 37ου ετήσιου συνεδρίου της ΠΟΜΙΔΑ που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών .

Τόνισε ότι τους τελευταίους 5 μήνες έγιναν τόσες δηλώσεις στο Κτηματολόγιο, όσες είχαν γίνει τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Ανακοίνωσε ότι θα αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μειωθεί δραστικά, από 12 – 14 χρόνια σε 2,5 χρόνια το διάστημα που απαιτείται για την έγκριση σχεδίων χρήσεων γης καθώς και για την αποσαφήνιση των χρήσεων στις περιοχές Natura. Με άλλο νομοσχέδιο θα θεσπιστούν εξάλλου κανόνες για την απλοποίηση της έκδοσης οικοδομικών αδειών, θα αναμορφωθεί ο οικοδομικός κανονισμός και θα διευκολυνθεί η ανακαίνιση κτιρίων.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.