Quantcast
Μακρόν-Μητσοτάκης-LIVE: Λεπτό προς λεπτό η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι - enikonomia.gr
share

Μακρόν-Μητσοτάκης-LIVE: Λεπτό προς λεπτό η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι

δημοσιεύτηκε:

Στο Παρίσι βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντάται αυτή την ώρα με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έφτασε λίγο μετά τις 14:30 στο Μέγαρο των Ηλυσίων, όπου τον υποδέχτηκε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Δείτε ΕΔΩlive εικόνα από την ΕΡΤ

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δύο ηγετών, μέσα σε πέντε μήνες. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στη Λιβύη και η συμπεριφορά της Τουρκίας στη Μεσόγειο, όπως οι παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και το άκυρο μνημόνιο Τουρκίας-Σάρατζ.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως στόχος είναι από τη σημερινή συνάντηση να δοθεί ένα μήνυμα για το ότι η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να εκφράσει την ικανοποίησή του για τη στήριξη της Γαλλίας μετά τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και να επαναβεβαιώσει τη βούληση της Αθήνας για τη συνέχιση και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σε κάθε επίπεδο, πολιτικό, αμυντικό και οικονομικό.

Πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι στη συνάντηση θα τεθεί και το ζήτημα της ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας, την ώρα που η Γαλλία αναβαθμίζει την παρουσία της και στη Μεσόγειο, με την κοινή πορεία του αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle», με την ελληνική φρεγάτα «Σπέτσες», από την Τουλόν ως και τα Στενά του Ορμούζ, αλλά και τον κατάπλου στον Πειραιά του γαλλικού ελικοπτεροφόρου «Dixmude».

Μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους του γαλλικού επιχειρηματικού κόσμου, στο περιθώριο του ελληνογαλλικού φόρουμ με θέμα, «Ελλάδα, στρατηγικός παράγοντας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εμπιστοσύνη ξαναγεννιέται», που διοργανώνει το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει δείπνο εργασίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκό Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με βασικό αντικείμενο συζήτησης, τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για τα έτη 2021-2027.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.