Quantcast
Handelsblatt: Νέα χρήματα για την Ελλάδα; Ναι αλλά... - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Νέα χρήματα για την Ελλάδα; Ναι αλλά…

δημοσιεύτηκε:

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να προβούν σε περαιτέρω ενίσχυση της Ελλάδας μέσω του ΔΝΤ αλλά κάτω από αυστηρές προϋποϋποθέσεις αναφέρει δημοσίευμα της Handelsblatt.

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας αν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αντιπετωπίσει την εσωκομματική αναμέτρηση εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που θα αναγκαστεί να λάβει.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα και οι ΗΠΑ στοχεύουν στην προώθηση «του κόσμου», σύμφωνα με επιπρόσθετη βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για την Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα έπρεπε να είχαν ενημερώσει τους ευρωπαίους ομολόγους τους αναφέρει το δημοσίευμα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω στήριξη αποτελεί το γεγονός πως η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία στη δευτερη δέσμη των μεταρρυθμίσεων.

Επίσης η κυβέρνηση των ΗΠΑ φοβάται πως μια ελληνική χρεοκοπία είναι ικανή να προκαλέσει αναταραχή στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές αντίστοιχη με εκείνη που προκάλεσε η πτώχευση της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers.

Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας αυτό το Σαββατοκύριακο μπροστά σε μια επίδειξη δύναμης ενημερώνει την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές ώστε να αποτραπεί μια ελληνική χρεοκοπία αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.