Quantcast
Πέτσας για μεταναστευτικό: Κάναμε εξαντλητικό διάλογο με όλους τους φορείς - Δεν φοβόμαστε καμία αντίδραση - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πέτσας για μεταναστευτικό: Κάναμε εξαντλητικό διάλογο με όλους τους φορείς – Δεν φοβόμαστε καμία αντίδραση – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Δεν φοβόμαστε καμία αντίδραση” δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων σχετικά με το μεταναστευτικό και τις αντιδράσεις που υπάρχουν στα νησιά μετά την επίταξη των ακινήτων για τη δημιουργία κλειστών δομών.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος “έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο. Ο διάλογος χαρακτηρίζει όλο το σχέδιό μας. Εδώ και δυόμιση μήνες συζητήσαμε με όλους τους φορείς, τοπικούς φορείς, κατοίκους κ.α. Αλλά ο διάλογος δεν μπορεί να είναι άλλοθι για την αδράνεια”.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις και προχωρά αποφασιστικά στην υλοποίηση του σχεδίου της”. Σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα χρειαστούν κι άλλες εκτάσεις ή ακίνητα να επιταχθούν, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι “δεν προβλέπουμε ότι θα χρειαστούν άλλα ακίνητα”.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία των κλειστών δομών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι “στόχος μας είναι να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα” και πρόσθεσε ότι “έως τις αρχές Μαρτίου θα γίνει η έναρξη των εργασιών”. Τόνισε ακόμη ότι “οι ανοιχτές, άναρχες δομές όπως η Μόρια ή η ΒΙΑΛ στη Χίο θα κλείσουν μετά τη δημιουργία των κλειστών δομών και αφού περάσει ένα εύλογο μεταβατικό διάστημα”.

Ακόμα, ανέφερε πως «μέσα στις κλειστές δομές θα υπάρχει πρόβλεψη και για κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. εκεί θα είναι και όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «επιταχύνεται η διαδικασία παροχής ασύλου, αυξάνονται οι επιστροφές μεταναστών. Σκοπός είναι να μην μένει κάποιος παραπάνω από 2-3 μήνες».

«Θα υπάρξει πρόνοια για κατανομή προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα σε όλες τις περιφέρειες, με εξαίρεση 1-2 περιφερειών, ανάλογα με το πώς θα αποδώσουν τα άλλα μέτρα που έχουμε λάβει».

Δείτε το βίντεο:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.