Quantcast
Ο Σόιμπλε αναμένει σύγκρουση στη Δρέσδη - enikonomia.gr
share

Ο Σόιμπλε αναμένει σύγκρουση στη Δρέσδη

δημοσιεύτηκε:

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναμένει μια πολιτική διαμάχη με τους εταίρους του για την πολιτική λιτότητας, στη Σύνοδο Κορυφής των G7 που θα πραγματοποιηθεί στη Δρέσδη στις 27-29 Μαϊου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Σόιμπλε που επικαλείται το Bloomberg οι περικοπές του προϋπολογισμού της Γερμανίας για να θεραπεύσουν τα δεινά της ευρωζώνης θα δεχθούν «επίθεση» κατά τη συνάντηση των G7 χωρίς ωστόσο ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών να κάνει αναφορά σε Γαλλία, Ιταλία ή τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε η περικοπή δημοσίων δαπανών οδηγεί σε μειωμένη ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες και η θέση της Γερμανίας είναι να διατηρήσει σε σταθερότητα την οικονομία ενισχύοντας την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Οι κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρώπης που απορρέουν από την ανεπίλυτη ελληνική κρίση καθώς και η ανησυχία για το εμπορικό έλλεμμα των ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσει σε συμμαχία μεταξύ Γαλλίας, Ιταλίας και ΗΠΑ στη Δρέσδη αναφέρει το Bloomberg.

O Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Jacob Lew κάλεσε τη Γερμανία να ενισχύσει τις δημόσιες επενδύσεις για να τονωθούν οι εισαγωγές από την Ευρώπη και να προκληθεί μια οικοονμική ανάπτυξη που θα ωφελήσει το εμπορικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς το 2014 η Γερμανία κατέγραψε πλεόνασμα ρεκόρ.

Οι ΗΠΑ επίσης έχουν πραγματοποιήσει έκκληση για ταχύτερη λύση των προβλημάτων στην Ελλάδα καθώς αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία γρήγορα θα δημιουργηθούν αβεβαιότητες στην Ευρώπη αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.