Quantcast
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» - enikonomia.gr
share

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω»

δημοσιεύτηκε:

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στις 23:45, ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται στο«Ενώπιος Ενωπίω» την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια, σε μία εξομολόγηση ζωής, μιλά για τον ξεριζωμό από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, τα πρώτα βήματα στη μουσική και την καταξίωση.

«Ενώπιος Ενωπίω», με την υπογραφή του Νίκου Χατζηνικολάου, κάθε Δευτέρα στις 23:45, στον ΑΝΤ1


Η διάσημη ερμηνεύτρια γεννήθηκε στην Αλεξάνδεια της Αιγύπτου από Έλληνες γονείς. Μέχρι την ηλικία 7 ετών έζησαν στην Αλεξάνδρεια και ένα μικρό χρονικό διάστημα στο Σουέζ. Η καταγωγή του πατέρα της ήταν από την Αττάλεια της Μικράς Ασίας και της μητέρας της από την Χίο.

“Άλκηστης Σεβαστή Αττικιουζέλ του Σταύρου και της Μαρίας. Μου άρεσε πάρα πολύ το όνομα που διάλεξε η μητέρα μου για μένα, κυρίως για την ριζοσπαστική της απόφαση να έχω ένα όνομα που δεν ακολουθεί την οικογενειακή κληρονομιά. Όσο για το Σεβαστή, ήταν απαίτηση του παπά, ο οποίος δεν δεχόταν μόνο το αρχαίο ελληνικό Άλκηστης” έχει δηλώσει.

Αρχές της δεκαετίας του ’60 οι γονείς της αποφάσισαν λόγω των πολιτικών γεγονότων να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο και να έρθουν στην Ελλάδα.

“Τελειώνοντας το γυμνάσιο ήμουν σίγουρη ότι θ’ ασχοληθώ με τον αθλητισμό, μέχρι τη στιγμή που ένας φίλος με παρότρυνε να τραγουδήσω. Η πρώτη μου ακρόαση ήταν στον Δήμο Μούτση, ο οποίος είναι και ο καλλιτεχνικός μου νονός. αφού εκείνος με βάφτισε Πρωτοψάλτη” έχει πει σε παλιότερη συνέντευξή της η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.