Quantcast
Μεταναστευτικό: Το οργανωμένο σχέδιο του Στρατού στον Έβρο - enikonomia.gr
share

Μεταναστευτικό: Το οργανωμένο σχέδιο του Στρατού στον Έβρο

δημοσιεύτηκε:

του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Κλάδος Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ είχε συγκεντρώσει εδώ κι εβδομάδες πληροφορίες ότι οι Τούρκοι κάτι ετοίμαζαν γι᾽ αυτό και είχαν πάρει εγκαίρως μέτρα κι έτσι σε καμία περίπτωση ο Στρατόςαλλά και η Αστυνομία, με την οποία ενεργούν πλέον από κοινού, δεν πιάστηκαν αδιάβαστοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από ενδελεχή κατόπτευση όλων των συνόρων με φυσική παρουσία και τεχνικά μέσα, ο Διοικητής του Δ᾽Σώματος Στρατού και της 16ης Μεραρχίας, Άγγελος Ιλαρίδης, είχε χαρτογραφήσει όλα τα σημεία “θερμού” ενδιαφέροντος για τους διακινητές. Τα σημεία, δηλαδή, στα οποία έδιναν οι διακινητές στους παράνομους μετανάστες στίγματα για να επιτύχουν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Στο στόχαστρο μπήκαν δεκάδες μικρά γεφύρια του Έβρου, που χρησιμοποιούν κυρίως αγρότες και κτηνοτρόφοι των χωριών που συνορεύουν με την Τουρκία. Αυτά τα γεφύρια χρησιμοποιούσαν συχνά διακινητές και παράνομοι μετανάστες προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους προς την ενδοχώρα. Έτσι ο Στρατός προχώρησε στην αύξηση του πλάτους της Ζώνης Ασφάλειας Προκαλύψεως (ΖΑΠ), σφραγίζοντας το σύνολο των περασμάτων.

Τοποθέτησαν αγκαθωτά συρματοπλέγματα (τα γνωστά κι ως κοσνερτίνες) σφραγίζοντας τα περάσματα. Επί της ουσίας οδηγούσαν όσους ελάχιστους κατάφερναν να περάσουν προς τον δρόμο όπου δεν υπήρχαν αυτά τα εμπόδια, όπου τους περίμενε το περίπολο, που τους συλλάμβανε. Αυτό είναι κάτι που είχε περάσει σαν μήνυμα στους διακινητές αλλά και τους επίδοξους παράνομους μετανάστεςαπέναντι κι έτσι – ειδικά μία εβδομάδα πριν συγκεντρωθούν δεκάδες χιλιάδες στα σύνορα με την Τουρκία – οι ροές από τα συγκεκριμένα σημεία σχεδόν μηδενίστηκαν. ​


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.