Quantcast
Μητσοτάκης: Οι απειλές Ερντογάν δεν πέρασαν - Η Ελλάδα περιμένει απτή βοήθεια από την Ευρώπη - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Οι απειλές Ερντογάν δεν πέρασαν – Η Ελλάδα περιμένει απτή βοήθεια από την Ευρώπη – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Με σαφή μηνύματα τόσο προς την Τουρκία όσο και προς την Ευρώπη, αλλά και τους ίδιους τους μετανάστες, οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Έβρο, μετά την αυτοψία στα ελληνοτουρκικά σύνορα, που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Στις κοινές δηλώσεις, ο Πρωθυπουργός είπε κατηγορηματικά ότι “η Τουρκία παραβιάζει κατάφωρα την κοινή δήλωση με την ΕΕ” και “έχει μετατραπεί σε επίσημο διακινητή μεταναστών”, συμπληρώνοντας ότι “τα βίντεο που δείχνουν δωρεάν μετακινήσεις, οι μαρτυρίες όσων έφτασαν στον Έβρο και τα μηνύματα των διακινητών το αποδεικνύουν”.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι “οι απειλές Ερντογάν δεν πέρασαν, καθώς προσέκρουσαν στην ενότητα του ελληνικού λαού…”.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, “αντιδρούμε με γνώμονα την προστασία των συνόρων μας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης” για να σημειώσει με νόημα πως “όσα συμβαίνουν στα ελληνικά σύνορα αποτελούν διεθνές πρόβλημα πρώτου μεγέθους”.

Απευθυνόμενος στην Ευρώπη, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι “η Ελλάδα έχει αποδείξει την ευαισθησία της. Αλλά η αλληλεγγύη πρέπει να αποδεικνύεται και προς τους Έλληνες πολίτες. Δεν υπάρχει κράτος χωρίς ασφαλή σύνορα και δεν υπάρχουν δικαιώματα χωρίς κράτος δικαίου”. Και διαμήνυσε στη συνέχεια: “Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρώπης και θα τα προστατεύσουμε. Η Ελλάδα περιμένει απτή βοήθεια από την Ευρώπη, η οποία δεν έχει ανταπεξέλθει πλήρως στις ανάγκες υποστήριξης της Ελλάδας στο προσφυγικό”.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα προς τους μετανάστες: “μην επιχειρείτε να μπείτε παράνομα στην Ελλάδα, δεν θα καταφέρετε και αναλαμβάνετε την ευθύνη των επιλογών σας”.

Κλείνοντας, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι “η αλληλεγγύη δεν μπορεί να μένει μόνο στα λόγια” και πρόσθεσε: “Η Ελλάδα και η Ευρώπη, δεν εκβιάζονται, συζητούν. Τα σύνορα μας είναι αδιαπραγμάτευτα”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.