Quantcast
Κορονοϊός: Πώς κινούνται τα Μέσα Μεταφοράς στις ώρες αιχμής - Τι ισχύει για τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Πώς κινούνται τα Μέσα Μεταφοράς στις ώρες αιχμής – Τι ισχύει για τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ

δημοσιεύτηκε:

Κανονικά λειτουργούν τις ώρες αιχμής τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αν και η κίνηση ειδικά στα λεωφορεία και το τραμ έχει μειωθεί κάτω από το 50%. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA, εξήγησε αναφερόμενος στις αλλαγές λόγω κορονοϊού, ότι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί – που είναι η ώρα αιχμής – και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 8, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λειτουργούν κανονικά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν εκείνοι που πρέπει να πάνε στις δουλειές τους. Εκ των πραγμάτων, τα δρομολόγια μειώνονται στις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα, διότι – για να το πούμε απλά – τα λεωφορεία και τα τραμ πηγαινοέρχονται άδεια. Αλλά, σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δε μπορεί σε μία πόλη σαν την Αθήνα, ακόμα και σε μία πόλη σε καραντίνα, να σταματήσουν να υπάρχουν κάποια ελάχιστα δρομολόγια ασφαλείας που πρέπει να πραγματοποιήσουν τα λεωφορεία. Εμείς έχουμε καταρτίσει ένα πρόγραμμα με τον ΟΑΣΑ και πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν πρέπει να συνωστίζεται μέσα στα λεωφορεία, κάτι που ως φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί αυτή τη στιγμή ούτε στο Μετρό. Υπάρχει μία οδηγία από τον ΕΟΔΥ, τα λεωφορεία να είναι στο μισό της διαθεσιμότητας που έχουν, να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και μέχρι στιγμής όλα λειτουργούν καλώς», ανέφερε ο κ. Καραμανλής. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι στο Μετρό, οι χρονοαποστάσεις παραμένουν στα 4-5 λεπτά, ενώ στα λεωφορεία, εκ των πραγμάτων έχουν μειωθεί κάποια δρομολόγια στις ώρες που δεν είναι ώρες αιχμής.

Τι ισχύει για τα ταξί
Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι τα ταξί εξακολουθούν να κυκλοφορούν και πως ο περιορισμός των δύο ατόμων ανά όχημα ισχύει και στα ταξί, πλην ορισμένων περιπτώσεων ανάγκης και πάντα με τη λήψη των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής.
«Έχουμε περιπτώσεις καρκινοπαθών που πρέπει να πάνε για εξετάσεις. Έχουμε περιπτώσεις ανθρώπων που κάνουν αιμοκάθαρση και πρέπει να συνοδεύονται ή ηλικιωμένοι που πρέπει να πάνε σε ένα επείγον ιατρικό ραντεβού και επίσης πρέπει να συνοδεύονται» εξήγησε και πρόσθεσε: «Είμαστε η χώρα του μέτρου και της λογικής. Εμείς, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας, έτσι ώστε όταν πρέπει – λόγω ανάγκης – να εξυπηρετηθούν, να μπορούν να το κάνουν χωρίς κανένα φόβο».

Δεν κόβεται το νερό όσο διαρκεί η κρίση του κορονοϊού
Ο κ. Καραμανλής, απαντώντας σε μηνύματα τηλεθεατών, επισήμανε ότι έχει δοθεί εντολή να μη διακόπτεται η υδροδότηση της ΕΥΔΑΠ λόγω καθυστέρησης πληρωμών αυτές τις ημέρες, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων με στόχο την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
«Η ΕΥΔΑΠ αυτή τη στιγμή είναι μια εταιρία που μπορεί να κάνει μία αναστολή πληρωμών για ένα εύλογο χρονικό διάστημα διότι ζούμε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση», εξήγησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Σημείωσε ότι οι πελάτες της ΕΥΔΑΠ μπορούν να εξυπηρετηθούν και με εναλλακτικούς τρόπους, τηλεφωνικώς και μέσω διαδικτύου και τόνισε: «Θα πρέπει να αποφεύγουμε να βγούμε από το σπίτι μας για να πάμε να πληρώσουμε π.χ. το λογαριασμό του νερού. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό και τηλεφωνικά μέσω της πιστωτικής μας ή μίας άλλης κάρτας, υπάρχουν και άλλοι τρόποι πληρωμής». Πρόσθεσε όμως ότι «υπάρχουν αρκετοί ηλικιωμένοι συμπολίτες μας οι οποίοι δυστυχώς δεν γνωρίζουν ούτε αυτή τη μέθοδο πληρωμής και για αυτό το λόγο δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή ανησυχία για διακοπή υδροδότησης


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.