Quantcast
Υλοποιείται η πρόταση της ΕΙΗΕΑ για την πώληση των εφημερίδων στα σούπερ μάρκετ - enikonomia.gr
share

Υλοποιείται η πρόταση της ΕΙΗΕΑ για την πώληση των εφημερίδων στα σούπερ μάρκετ

δημοσιεύτηκε:

“Η ΕΙΗΕΑ στις 16 Μαρτίου 2020 με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό απηύθυνε έκκληση και πρότεινε διάφορα μέτρα στήριξης των εφημερίδων της χώρας τα οποία, ιδιαίτερα την συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, είναι απαραίτητα για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου. Ανάμεσα στα μέτρα αυτά ήταν και το αίτημα να καταστεί υποχρεωτική η διάθεση και πώληση των εφημερίδων σε ένα πολύ σημαντικό αριθμό καταστημάτων όλων των αλυσίδων σούπερ μάρκετ της χώρας, πρακτική η οποία ήδη εφαρμόζεται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

“Το περασμένο Σάββατο το αίτημα της ΕΙΗΕΑ έγινε αποδεκτό αφού στο άρθρο 3 της Υπουργικής Απόφασης 31.927/21.3.2020 (ΦΕΚ Β 945) συμπεριλήφθηκε και η σχετική διάταξη για τον Τύπο με πρόβλεψη ποινικών κυρώσεων και διοικητικού προστίμου (άρθρο 5).

Ήδη τα σούπερ μάρκετ βρίσκονται σε συνεννόηση με το πρακτορείο διανομής ‘Αργος για την υλοποίηση που θα εξασφαλίσει τη διανομή εφημερίδων στα καταστήματα των σούπερ μάρκετ της χώρας” σημειώνει η ΕΙΗΕΑ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.