Quantcast
Κορονοϊός: Παρέμβαση Γεωργιάδη για τα σούπερ μάρκετ ζητεί το ΕΕΘ - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Παρέμβαση Γεωργιάδη για τα σούπερ μάρκετ ζητεί το ΕΕΘ

δημοσιεύτηκε:

Την παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να μην παγιωθούν οι συνθήκες μονοπωλίου που τείνουν να διαμορφωθούν στην Αγορά από τα σούπερ μάρκετ ενόψει της κρίσης του κορονοϊού ζητεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) με επιστολή από τον υπουργό.
Το ΕΕΘ εκτιμά ότι τα σούπερ μάρκετ λόγω των απαγορεύσεων κατακτούν μέρα με την ημέρα ακόμη πιο δεσπόζουσα θέση στην αγορά από αυτήν που κατείχαν προ της πανδημίας. Οι επιχειρήσεις αυτές εξακολουθούν να λειτουργούν για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των καταναλωτών. Ωστόσο, επεκτείνονται και πωλούν αγαθά και προϊόντα που ξεφεύγουν από αυτές και αφορούν την ένδυση, την υπόδηση, λαμπάδες, δώρα, βιβλία, εξοπλισμό και καλύπτουν άλλες δευτερεύουσες ανάγκες, τις οποίες σε φυσιολογικές συνθήκες κάλυπταν εμπορικά καταστήματα. Τα οποία όμως εμπορικά καταστήματα δεν λειτουργούν με απόφαση της κυβέρνησης.
Όπως τονίζεται στην επιστολή , «κατά τη γνώμη μας κύριε υπουργέ, η κατάσταση αυτή δημιουργεί σημαντική στρέβλωση στη λειτουργία της Αγοράς και θα πρέπει να προσεχθεί. Δυστυχώς θυμίζει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.
Η καταναλωτική κουλτούρα που τείνει να δημιουργηθεί επιβάλει όλες τις αγορές να γίνονται μόνο και πάντα από τα σούπερ μάρκετ, κάτι το οποίο εάν επικρατήσει θα είναι καταστροφικό για χιλιάδες επιχειρήσεις, που απασχολούν σήμερα χιλιάδες υπαλλήλους και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ελληνικής ιδιωτικής οικονομίας».
Στην ίδια επιστολή ζητείται η παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη για να αποτραπεί αυτή η καταστροφή.
«Σας καλούμε να νομοθετήσετε περιορισμούς για τα προϊόντα και τα αγαθά που μπορούν να πωλούν τα Super Markets, ο τζίρος των οποίων έχει πολλαπλασιαστεί. Επιτρέψτε γι’ αυτά μόνο τα τρόφιμα και αυστηρά τα είδη πρώτης ανάγκης και αφήστε τα υπόλοιπα, ώστε να ζήσουν και οι άλλοι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες», καταλήγει η επιστολή.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.