Quantcast
ΑΑΔΕ: Όλα τα στοιχεία για τις συναλλαγές αγορών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών - enikonomia.gr
share

ΑΑΔΕ: Όλα τα στοιχεία για τις συναλλαγές αγορών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών

δημοσιεύτηκε:

Έως τις 24 Απριλίου αναμένεται να γίνει η αποστολή των στοιχείων στην ΑΑΔΕ για τις συναλλαγές αγορών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών το 2019. Συγκεκριμέν, η νέα απόφαση της ΑΑΔΕ σχετικά με την Πληροφόρηση της Φορολογικής Αρχής ως προς τις συναλλαγές αγορών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Σύμφωνα με την ΠΟΛ.1063/2018, η ΑΑΔΕ, προκειμένου να διατηρηθεί η προβλεπόμενη μείωση φόρου κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των φορολογουμένων που πραγματοποιούν συναλλαγές για την απόκτηση αγαθών και τη λήψη υπηρεσιών στην ημεδαπή ή σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ε.Ο.Χ., οι οποίες έχουν εξοφληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, συγκεντρώνει τα στοιχεία των συναλλαγών αυτών από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών που έχουν αδειοδοτηθεί και λειτουργούν στην Ελλάδα. Η συγκέντρωση των συναλλαγών, εξυπηρετεί πρόσθετα και τις ανάγκες εφαρμογής από την Α.Α.Δ.Ε. του Προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων.

Οι υποχρεώσεις Παροχών

Με την Α.1087/2020 τροποποιείται η ΠΟΛ.1063/2018 , περί πληροφόρησης της Φορολογικής Αρχής ως προς τις συναλλαγές αγορών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών, προσθέτοντας εδάφια στο τέλος του Αρθρου 1 αυτής, ως εξής:
«Ειδικά για τις συναλλαγές του φορολογικού έτους 2019, οι Πάροχοι υποχρεούνται επιπλέον να αποστείλουν άπαξ, τα στοιχεία των συναλλαγών για το έτος 2019, συγκεντρωτικά, ανά Α.Φ.Μ., μέχρι την 24η Απριλίου 2020. Στα συγκεντρωτικά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά οι συναλλαγές με επαγγελματικούς λογαριασμούς οι οποίοι δηλώθηκαν μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2020.
Για τις συναλλαγές του φορολογικού έτους 2020 και επόμενα, οι Πάροχοι υποχρεούνται επιπλέον να αποστέλλουν άπαξ, συγκεντρωτικά, ανά Α.Φ.Μ., τα στοιχεία των συναλλαγών για το εκάστοτε προηγούμενο ημερολογιακό έτος, μέχρι τις 5 Μαρτίου εκάστου έτους. Στα συγκεντρωτικά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά οι συναλλαγές με επαγγελματικούς λογαριασμούς οι οποίοι δηλώθηκαν μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου εκάστου».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.