Quantcast
Κομισιόν: Κατά 16.000 πρόσφυγες «ελαφρύνεται» η Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Κομισιόν: Κατά 16.000 πρόσφυγες «ελαφρύνεται» η Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Τη μετεγκατάσταση 16.000 προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν, σε μία απόπειρα εξομάλυνσης της μεταναστευτικής κρίσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προτάσεις της Κομισιόν, από την Ελλάδα θα μετεγκατασταθούν 16.000 πρόσφυγες και από την Ιταλία ακόμη 24.000!

Οι προτάσεις αφορούν πρόσφυγες που αιτήθηκαν ασύλου μετά την 15η Απριλίου του 2015.

Η διαδικασία μετεγκατάστασης και διανομής στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο ετών.

Βέβαια, η Κομισιόν κάλεσε τις δύο χώρες να αναθεωρήσουν τις διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλο, στόχος είναι να εφαρμοστεί στην ΕΕ ένα «ελάχιστο ποσοστό αλληλεγγύης», αλλά παράλληλα «να διασφαλιστούν να ευρωπαϊκά σύνορα και να σωθούν ζωές».

«Πρεπει να μοιραστούμε τις ευθύνες όλοι. Είναι μια στιγμή που η αλληλεγγύη πρέπει να γίνει πράξη και να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε την αλληλεγγύη ως σλόγκαν», ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος.

Σημείωσε ότι η Κομισιόν, η οποία έως τώρα κατηγορούταν για αδράνεια, μέσα σε πέντε μήνες κατάφερε να υιοθετήσει μια ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση.

Τα κριτήρια επιλογής της χώρας μετεγκατάστασης των προσφύγων θα αφορούν, όπως ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος, τον πληθυσμό, την κατάσταση της οικονομίας, τον δείκτη ανεργίας αλλά και τον ήδη υπάρχον αριθμό των εγκαταστημένων προσφύγων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.