Quantcast
Βουλή: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο - enikonomia.gr
share

Βουλή: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα θα διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για να αποφασιστεί η διεύρυνση ή μη του κατηγορητηρίου εις βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετά την πρόταση 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ).

Η συζήτηση στην Ολομέλεια την Τετάρτη κινήθηκε σε πολύ υψηλούς τόνους με τον εισηγητή της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη να απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και να λέει “ή καλύπτετε ή φοβάστε”, ενώ με τη σειρά του ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για “μεγάλο φιάσκο” που εκθέτει τη ΝΔ.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε πάντως τους βουλευτές του σε αποχή από τη σημερινή ψηφοφορία, με πηγές να αναφέρουν ότι η αποχή δεν σημαίνει μη στήριξη του κ. Παπαγγελόπουλου, αλλά δείχνει ότι η Κουμουνδούρου δεν επιθυμεί να νομιμοποιήσει τη διαδικασία, θεωρώντας ότι οι εργασίες της προανακριτικής και οι καταγγελίες περί σκευωρίας έχουν μετατραπεί σε φιάσκο.

Παπαγγελόπουλος: Εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου
Επιβεβαιώνομαι πλήρως ότι πρόκειται για εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που μίλησε στην Ολομέλεια. «Οι απεγνωσμένες προσπάθειες της πλειοψηφίας της επιτροπής, οι παράνομες αξιόποινες και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις σε βάρος μου, οι συστηματικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων μου και του τεκμηρίου αθωότητος, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Αποδείχθηκε ότι κανένα στοιχείο δεν προέκυψε σε βάρος μου διότι απλά δεν υπάρχει κανένα μα κανένα στοιχείο σε βάρος μου», είπε για τις μέχρι σήμερα εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής και κατήγγειλε ότι στόχος των κατηγόρων του δεν ήταν μόνο η εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος του, αλλά στόχος ήταν να πλήξουν την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο «δείλιασαν να συμπεριλάβουν στην έρευνα» και «στόχος ήταν επίσης η πολιτική επιβίωση γνωστών-αγνώστων φαύλων πολιτικών που προσπαθούν να εμφανίσουν το σκάνδαλο Novartis ως ανύπαρκτο και ως σκευωρία Παπαγγελόπουλου»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.