Quantcast
Οι Τούρκοι βγάζουν το Ορούτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα - Σε αυξημένη επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις - enikonomia.gr
share

Οι Τούρκοι βγάζουν το Ορούτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα – Σε αυξημένη επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις

δημοσιεύτηκε:

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σε αυξημένη επιφυλακή τίθεται το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Τουρκία αποφάσισε να εκδώσει NAVTEX και να βάλει φωτιά στην Μεσόγειο με το ΓΕΕΘΑ να απαντά με αυξημένη επιφυλακή.


Όπως φαίνονται και στον σχετικό χάρτη, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX. Το σήμα του υδρογραφικού σταθμού Αττάλειας αναφέρει ότι το σεισμογραφικόOruc Reis θα βγει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στα όρια με την Κυπριακή και Αιγυπτιακή ΑΟΖ για σεισμολογικές έρευνες, από σήμερα 21 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Αυγούστου.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr διατάχθηκε αυξημένη επιφυλακή και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση επικρατεί ψυχραιμία με την κατάσταση να είναι απόλυτα ελεγχόμενη, αφού επιχειρησιακά υπήρχε αυξημένος αριθμός μονάδων επιφανείας αλλά και υποβρυχίων ανεπτυγμένος σε διάφορα σημεία.

Αυτή τη στιγμή, το Oruc Reis βρίσκεται ανοιχτά στο λιμάνι της Αττάλειας κι εκτιμάται ότι αν κινηθεί προς την «κόκκινη» περιοχή θα βρίσκεται σε περίπου 24 ώρες.




Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.