Quantcast
Τσίπρας για πρώτη κατοικία: Το πρόγραμμά σας είναι μια "Γέφυρα" ετοιμόρροπη - Τι είπε για τα αναδρομικά - enikonomia.gr
share

Τσίπρας για πρώτη κατοικία: Το πρόγραμμά σας είναι μια “Γέφυρα” ετοιμόρροπη – Τι είπε για τα αναδρομικά

δημοσιεύτηκε:

Στο θέμα των αναδρομικών αναφέρθηκε αρχικά στη δευτερολογία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη “είπατε ότι δίνετε 1,4 δισ. ευρώ μέσα στο 2020 ως αποτέλεσμα της απόφασης των δικαστηρίων και ότι θα συμμορφωθείτε με αυτή. Η απόφαση των δικαστηρίων δεν αφορά σε ένα ποσό των 1,4 δισ. ευρώ αλλά σε ένα ποσό που αν δεν κάνω λάθος είναι 3,9 δισ. ευρώ. Δηλ. έρχεστε σήμερα εδώ και χειροκροτούμενος από τους βουλευτές σας ανακοινώσατε κούρεμα των όσων δικαιούνται βάσει της απόφασης οι συνταξιούχοι. Κούρεμα πάνω από 60%. Με τα υπόλοιπα τι θα γίνει κ. Μητσοτάκη; Εμείς με το πιστόλι στον κρόταφο κάθε χρόνο για στόχο 3,5% τα δώσαμε τα ειδικά μισθολόγια. Πρέπει να εξηγήσετε αν εννοείτε κούρεμα ή κάτι άλλο”.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην τροπολογία για τα stock options και τα μπόνους. Όπως είπε χαρακτηριστικά “
αν το θέμα σας με τα stock options και τα μπόνους είναι να βοηθήσετε τις start up επιχειρήσεις έχετε τη νομοθετική δυνατότητα να το κάνετε γι’ αυτές. Αφαιρέστε τις τράπεζες από την τροπολογία και τις εισηγμένες. Κάντε το για τις μη εισηγμένες. Μην κρύβεστε πίσω από τις start up. Είναι προκλητικό κ. Μητσοτάκη. Σε μια περίοδο που ο μέσος Έλληνας περιμένει τα πράγματα να δυσκολέψουν οικονομικά, που ο μέσος επιχειρηματίας και ο μέσος Έλληνας βλέπει να δυσκολεύεται και το εισόδημά του να μειώνεται, που το φάσμα της ανεργίας είναι εφιάλτης, δεν μπορείτε να νομοθετείτε για να επιστρέψουν τα bonus και τα stock options στα μεγαλοστελέχη των τραπεζών και στα golden boys. Δημιουργεί αισθήματα κοινωνικής αδικίας και είναι και άδικο”
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά και το σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. “Έχετε μια ιδιαίτερη συμπάθεια στον κ. Τσακαλώτο. Κάθε τρεις και λίγο δημιουργείτε θέμα γιατί δεν υπέγραψε, γιατί δεν έκανε κλπ” είπε προς τον κ. Μητσοτάκη και πρόσθεσε σχετικά με την προστασία πρώτης κατοικίας: “Υποχρέωσή μας ήταν να αντικαταστήσουμε το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο έως το τέλος του 2019. Και θα το αντικαθιστούσαμε με ένα πλαίσιο που θα έδινε παράταση ζωής και επί της ουσίας θα προστάτευε την πρώτη κατοικία και ιδίως τη λαϊκή κατοικία των φτωχών και αδύναμων συμπολιτών μας. Αυτό ήταν το σχέδιό μας”. Όπως είπε “σε αυτό που πρέπει να δώσετε απάντηση είναι με τι αντικαθιστάτε εσείς το υπάρχον πλαίσιο. Και το αντικαθιστάτε δυστυχώς με μια γέφυρα που δεν συνδέει τίποτα. Με μια γέφυρα που είναι ετοιμόρροπη και όποιος πατήσει πάνω σε αυτή τη γέφυρα δυστυχώς υπάρχει κίνδυνος να πέσει στο νερό. Και επειδή είναι εφιαλτικές οι εκτιμήσεις για 50.000 πλειστηριασμούς το επόμενο διάστημα πιστεύετε ότι υπάρχει η δυνατότητα στην κοινωνία αυτό να το αντέξει; Φέραμε μια τροπολογία. Δώστε τη δυνατότητα να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και ειδικά η λαϊκή κατοικία των αδύναμων. Αν δεν το κάνετε θα έχετε ακέραια την πολιτική ευθύνη”.

Δείτε το βίντεο:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.