Quantcast
Θεομηνία στην Εύβοια: Ένα βρέφος και δύο ηλικιωμένοι νεκροί - Πλημμύρες και εγκλωβισμένοι - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Θεομηνία στην Εύβοια: Ένα βρέφος και δύο ηλικιωμένοι νεκροί – Πλημμύρες και εγκλωβισμένοι – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Τραγικές οι εξελίξεις στην Εύβοια, που πλήττεται από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Πρόκειται για ένα βρέφος και δύο ηλικιωμένους ανθρώπους. Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της Εύβοιας. Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα Πολιτικά, Νεροτριβιά κα Ψαχνά του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δρόμοι έχουν κοπεί στα δυο και σπίτια έχουν πλημμυρίσει. 

Δύο ηλικιωμένοι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους στην περιοχή Πολιτικά, όπως μετέφερε ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς και επιβεβαιώνει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με το eviathema.gr, οικογένειες με μικρά παιδιά εγκλωβίστηκαν σε διαφορετικά σημεία των περιοχών με την πυροσβεστική να δίνει μάχη όλη τη νύχτα προκειμένου να μεταφέρει τους εγκλωβισμένους σε ασφαλή σημεία. Σε αρκετά σημεία το ύψος του νερό έφτασε το 1,5 μέτρο καθιστώντας την κατάσταση κρίσιμη. Ένα όχημα της αστυνομίας, στην προσπάθεια του να μεταφέρει κάποιους από τους εγκλωβισμένους από τα Πολιτικά στα Ψαχνά, εξετράπη της πορείας του ενώ ο χείμαρρος δεν άφηνε τα υπόλοιπα οχήματα να πλησιάσουν ώστε να βοηθήσουν στην διάσωση. Στο σημείο έσπευσε γερανός ώστε να απεγκλωβίσει το όχημα και εν συνεχεία οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.
Μέχρι και αυτήν την ώρα η κατάσταση συνεχίζει να είναι εκτός ελέγχου στον δήμο Διρφύων Μεσσαπίων
Δείτε τα βίντεο

Σύμφωνα με το tvstar.gr, η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχώς απεγκλωβίζει κόσμο μαζί με το κλιμάκιο των εθελοντών στα Ψαχνά. Στο κέντρο τους έχουν μεταφερθεί 11 άτομα. Στην περιοχή του Αγίου υπάρχει αμάξι εγκλωβισμένο από χείμαρρο. Πυροσβεστικό όχημα των Ψαχνών ακινητοποιήθηκε από χείμαρρο. Επίσης, πλημμύρισε το ποτάμι που περνά μέσα από την πόλη των Ψαχνών. Οι δρόμοι και τα αυτοκίνητα καλύφθηκαν από το νερό, όπως φαίνονται από τις εικόνες. Δυστυχώς, τα περιστατικά είναι πολλά κυρίως στην κεντρική Εύβοια. Χωρίς ρεύμα είναι περιοχές των δήμων Ερέτριας, Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων. Πλημμύρισε επίσης ο Λήλας Ποταμός του δήμου Χαλκιδέων. Δεν αποκλείεται να γίνει εκκένωση των γύρω σπιτιών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.