Quantcast
Folli Follie: Προφυλακιστέοι οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος - enikonomia.gr
share

Folli Follie: Προφυλακιστέοι οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

δημοσιεύτηκε:

της Άννας Κανδύλη
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης μετά την απολογία τους για το αποκαλούμενο σκάνδαλο της Folli Follie.
Ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα καθώς και χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ αφέθηκε η αντιπρόεδρος της εταιρείας Κατερινα Κουτσολιούτσου.
Οι απολογίες των κατηγορουμένων άρχισαν στις 9.30 το πρωί με τον ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσο να παραμένει
τον περισσότερο χρόνο ενώπιον της ανακρίτριας.
Όλοι κατέθεσαν πολυσέλιδα υπομνήματα, με τα οποία επιχείρησαν να αντικρούσουν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος σχημάτισαν εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της οποίας πλαστογραφούσαν στοιχεία για να εμφανίσουν μία ψευδή οικονομική ευρωστία στην εταιρεία που ίδρυσαν, καταφέρνοντας έτσι, μαζί με το τρίτο μέλος της οικογένειας, τη σύζυγο Κουτσολιούτσου, να χειραγωγήσουν τη μετοχή της εταιρείας τους, να εξαπατήσουν το επενδυτικό κοινό και να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα.
Ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος απολογήθηκαν για: απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.
Για κακουργηματική απάτη, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και χειραγώγηση της αγοράς απολογήθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.