Quantcast
Μητρόπουλος: «Το κόστος της ρήξης είναι τεράστιο για όλους μας» - enikonomia.gr
share

Μητρόπουλος: «Το κόστος της ρήξης είναι τεράστιο για όλους μας»

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να προβεί σε κινήσεις που θα πλήξουν τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος από το βήμα του συνεδρίου «Ένα νέο μοντέλο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία» που συνδιοργάνωσαν το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Γραφείο Προϋπολογισμού  του Κράτους στη Βουλή, το Καποδιστριακό, το Δημοκρίτειο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Και πρόσθεσε  ότι: «Το κόστος της ρήξης είναι τεράστιο για όλους μας». Χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια ώστε να υπάρξει μεταστροφή των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.».

Ο Αντιπρόεδρος της  Βουλής αναφέρθηκε στο λάθος μίγμα του μνημονίου  και στην ανάγκη  νέων πολιτικών που θα σέβονται την κοινωνική αντοχή και ανοχή.

Παράλληλα επισήμανε ότι: «Η κυβέρνηση έχει το έτοιμο το Εθνικό Σχέδιο ανασυγκρότησης  της  Οικονομίας και θα καλέσει πολίτες και κοινωνικούς φορείς προκειμένου το σχέδιο να εφαρμοστεί  ώστε να βγει η Ελλάδα από την κρίση.».

Ιδιαίτερη αναφορά στο χρέος έκανε επίσης ο κ. Μητρόπουλος τονίζοντας πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί δραστικά ενώ η οποιαδήποτε νέα συμφωνία πρέπει να στηρίζεται σε πολιτικές τις οποίες η λιτότητα δεν θα έχει κεντρικό ρόλο.

Τέλος αναφέρθηκε στα παραδείγματα  της Ιρλανδίας  και Πορτογαλίας επισημαίνοντας ότι: «γίνονται υπεραπλουστευμένες συγκρίσεις και όσοι τις κάνουν ξεχνούν ότι δύο αυτές χώρες δεν έγινε αναδιάρθρωση του χρέους που έπληκε τα σφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες όπως έγινε στην Ελλάδα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.