Quantcast
Χατζηδάκης: Τα πέντε «κλειδιά» για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Τα πέντε «κλειδιά» για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση

δημοσιεύτηκε:

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα του συνεδρίου «Ένα νέο μοντέλο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία» που συνδιοργάνωσαν το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Γραφείο Προϋπολογισμού  του Κράτους στη Βουλή, το Καποδιστριακό, το Δημοκρίτειο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στάθηκε ιδιαίτερα στο μέγα-ζητούμενο για την ελληνική οικονομία που δεν είναι άλλο από την εξεύρεση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.

Ο πρώην υπουργός εντόπισε πέντε σημεία τα οποία αποτελούν τη βασική τροχοπέδη για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Το πρώτο σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη έχει να κάνει με την εθνική συννενόηση και επισήμανε πως ακόμη και ο πλέον εύπιστος επενδυτής δεν θα επενδύσει σε μια χώρα που σπαράζεται πολιτικά.

Ο λαϊκισμός αποτελεί το δεύτερο σημείο και σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό έχουμε κάνει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ στον λαϊκισμό και με αυτές τις αντιλήψεις δεν θα πείσουμε για την σοβαρότητά μας. Μάλιστα σε αυτό το σημείο απάντησε στην προσέγγιση του κ. Μητρόπουλου για Ιρλανδία και Πορτογαλία λέγοντας ότι η έλλειψη συννενόησης και ο λαϊκισμός είναι αυτά που πρέπει να μας διαφοροποιούν από αυτές τις δύο χώρες.

Ρευστότητα, έλλειψη σταθερού φορολογικού συστήματος, για το οποίο ευθύνεται και η τρόικα και η αδυναμία ανταγωνιστικότητας συμπληρώνουν τα πέντε σημεία που θα αποτελέσουν την οδό για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.