Quantcast
Μέρκελ: Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει λυθεί - enikonomia.gr
share

Μέρκελ: Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει λυθεί

δημοσιεύτηκε:

«Δεν μπορούσαμε να πούμε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, αλλά είπαμε ότι εργαζόμαστε με μεγάλη επιμονή και καταστήσαμε όλοι μας σαφές ότι στην Ευρώπη αυτά πάνε πάντα μαζί – από τη μία πλευρά δίδεται αλληλεγγύη και από την άλλη πλευρά καταβάλλονται ίδιες προσπάθειες. Και σε αυτό δεν έχουμε ακόμη φθάσει στον προορισμό», δήλωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, απαντώντας σε ερώτημα εάν υποσχέθηκε στους ηγέτες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας ότι θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε ακόμη στην χθεσινή επικοινωνία που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ σημείωσε ότι την G7 ενημέρωσε σχετικά και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

 

Μέρκελ-Ομπάμα συζήτησαν για την Ελλάδα

Κατά την διμερή επαφή στο περιθώριο της συνόδου της G7 η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η χώρα μας θα πρέπει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει στην βιώσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της θα καταφέρουν να χαρτογραφήσουν την πορεία της χωρίς να προκαλέσουν αστάθεια στις διεθνείς αγορές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.