Quantcast
Πρόεδρος Τεχνικών ΔΕΗ: Πότε θα έχουν ρεύμα οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πρόεδρος Τεχνικών ΔΕΗ: Πότε θα έχουν ρεύμα οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι, μέχρι το μεσημέρι θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα όλοι οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών, εξέφρασε ο Πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Όπως είπε αυτήν την ώρα υπάρχουν προβλήματα στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στις Αδάμες, στη Βαρυμπόμπη, στο Ολυμπιακό χωριό και στην Κάτω Κηφισιά και πρόσθεσε ” έχουμε εκεί διακοπές λόγω της φωτιάς “. Και συνέχισε λέγοντας ότι οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος είναι κατά τόπους λόγω της φωτιάς. ” Τώρα αυτή τη στιγμή δουλεύουν συνεργεία για να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Και πιστεύω πως σε λίγη ώρα όπου δεν υπάρχει πρόβλημα, θα έχουμε αποκαταστήσει τις βλάβες και θα δώσουμε κανονικά ρεύμα” σημείωσε και επεσήμανε ότι αυτό ισχύει για τις περιοχές της Αττικής όπου υπάρχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή.
Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι το μεσημέρι “οι οικισμοί που δεν έχουν, εκτός εάν έχει καεί κάτι και χρειάζεται περισσότερη εργασία ή είναι μέσα σε φωτιά. Εννοώ τους οικισμούς όπως είναι η Κάτω Κηφισιά, το Ολυμπιακό χωριό, αυτοί θα έχουν πάρει μέχρι το μεσημέρι ρεύμα κανονικά. Δουλεύουν τα συνεργεία συνέχεια”.
Για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη
Όσον αφορά στο εάν η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη ξεκίνησε από πυλώνες της ΔΕΗ είπε “κανένας δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει εάν ισχύει ή όχι. Κυρίως εκεί στους πυλώνες μεταφέρονται τα καλώδια, οι γραμμές και δεν υπάρχουν διακόπτες ή ασφαλειοδιακόπτες. Για να δημιουργηθεί μια φωτιά, πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο και όχι να είναι μόνο μια γραμμή”.
Και τόνισε πως “οι εκρήξεις αυτές μπορεί να προήλθαν από τη φωτιά” που τις δημιούργησε.
Επίσης ρωτήθηκε εάν χρειάζεται και κάποιο άλλο αίτιο για να προκληθεί η φωτιά.” Έχουμε και άλλους πυλώνες τάσης σε όλη τη χώρα ” απάντησε και πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι όπου περνάνε οι πυλώνες έχουμε και φωτιά.
“Δεν λέω ότι δεν έχουν προκύψει φωτιές αλλά που είναι κυρίως ; Όπου υπάρχουν ασφαλειοδιακόπτες” και εκεί μπορεί να πεταχτεί κάποιος σπινθήρας, είπε και τόνισε ότι εκεί ” δεν υπήρχε τέτοιο κομμάτι, υπήρχαν μόνο οι γραμμές μεταφοράς” , ωστόσο μπορεί να έπαιξε ρόλο σε αυτό και κάποιο ανθρώπινο χέρι ή να έγινε από αμέλεια.
Για τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος
Στην ερώτηση εάν θα υπάρξουν κάποιες προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος είπε “ότι υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες” ωστόσο “κανένας δεν μπορεί να πει εάν θα αντέξει το σύστημα ή εάν δεν θα αντέξει. Εμείς θεωρούμε, με την τεχνογνωσία που έχουμε ότι το σύστημα θα αντέξει μέχρι τέλους”.
Ωστόσο, την ίδια ώρα επεσήμανε ότι “μπορεί να παρουσιαστούν κάποια μικρά προβλήματα: να έχουμε κάποια τοπικά μπλακ ουτ ,όπως είχαμε και χθες το βράδυ για λίγη ώρα στη Δυτική Αττική. Έτσι μπορεί και αυτά να παρουσιαστούν αλλά θα αποκατασταθούν μέσα σε 1 με 2 ώρες το πολύ”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.