Quantcast
Γιούνκερ - Σουλτς: «Δεν κάνουμε πίσω» - enikonomia.gr
share

Γιούνκερ – Σουλτς: «Δεν κάνουμε πίσω»

δημοσιεύτηκε:

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Μακρές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Σταύρο Θεοδωράκη είχαν χθες ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

 

Τα σενάρια για την Παρασκευή

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν δεχθεί τις προτάσεις μας. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω» φέρεται να είπαν μεταξύ άλλων οι δυο κορυφαίοι παράγοντες στον επικεφαλής του Ποταμιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Real.gr, Γιούνκερ και Σουλτς επέμεναν ότι η Αθήνα λέει ψέματα ότι της ζητούν περικοπή μισθών και συντάξεων, ενώ δεν αποκλείουν έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή-εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης- ή κατ’ ιδίαν συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο και θα καταθέσουν την πρόταση με τη λογική «ή την παίρνεις όλη ή τίποτα». Στην περίπτωση αυτή δεν αποκλείουν τον έλεγχο κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες.

 

Χωρίς γραμμή επικοινωνίας

Το γεγονός ότι Γιούνκερ και Σουλτς επέλεξαν να συνομιλήσουν με τον Σταύρο Θεοδωράκη αποδεικνύει (πέραν της εμπιστοσύνης που τρέφουν στον Πρόεδρο του Ποταμιού) ότι έχουν κόψει τη γραμμή επικοινωνίας με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

 

Εξουσιοδότηση

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr έχει «εξουσιοδοτηθεί» να μεταφέρει τις απόψεις Γιούνκερ και Σουλτς στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

 

Ενημέρωση μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου

Εξερχόμενος δε του Μεγάρου Μαξίμου θα ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις αυτές.

Ομιλία στην ΚΟ

Υπ’αυτή την έννοια καθίσταται ακόμα πιο σημαντική η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του το μεσημέρι σήμερα.

Πηγή: real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.