Quantcast
Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο κ. Οικονόμου και η ΝΔ ας μιλήσουν για την τάξη που πραγματικά εκπροσωπούν - enikonomia.gr
share

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο κ. Οικονόμου και η ΝΔ ας μιλήσουν για την τάξη που πραγματικά εκπροσωπούν

δημοσιεύτηκε:

Στα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μετά τη συνέντευξή Τύπου του Αλέξη Τσίπρα απάντησε με ανακοίνωση του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε την χώρα με άδεια ταμεία, αρρύθμιστο χρέος, 25% χαμηλότερο ΑΕΠ, παράλογες δεσμεύσεις και ανθρωπιστική κρίση», αναφέρει ο συντονιστής οικονομικού κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας στη δήλωση-σχόλιο του Γιάννη Οικονόμου για τη συνέντευξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Απευθυνόμενος προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει: «Ο κ. Οικονόμου που δεν απάντησε -κι αυτό είναι αδιανόητο-, αν αμφισβητεί τα στοιχεία που παραθέσαμε ή αν πιστεύει ότι το 13% που έχει ακίνητη περιουσία πάνω από 150.000 ευρώ είναι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, κάνει πως δεν καταλαβαίνει πως όταν παραλάβαμε την χώρα σε αυτή τη κατάσταση επειδή το κόμμα του αδιαφορούσε για την χώρα και νοιαζόταν μόνο για την «αριστερή παρένθεση» είχαμε μια τεράστια ευθύνη απέναντι στον κόσμο να αλλάξουμε αυτή τη κατάσταση και το καταφέραμε. Και ως εκ τούτου δεν μπορέσαμε να κάνουμε όσα θα θέλαμε για την μεσαία τάξη και για αυτό είχα χρησιμοποιήσει την φράση “την ζορίσαμε” και όχι “την τσακίσαμε συνειδητά” όπως ψευδώς ισχυρίζονται ο κ. Οικονόμου και τόσοι άλλοι. Κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι εκπροσωπεί μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε τα πάντα στη μεσαία τάξη και κάνει τεράστια δώρα σε όσους έχουν περιουσίες 600-700-800.000 ευρώ και όσους βγάζουν 5.000 ευρώ τον μήνα».

Συνεχίζοντας υποστηρίζει ότι « κ. Οικονόμου και η κυβέρνηση που εκπροσωπεί καλό θα ήταν να μην κουνάνε το δάχτυλο και να μιλάνε για την μεσαία τάξη. Ας μιλήσουν για την τάξη που πραγματικά εκπροσωπούν. Εκείνους με τις περιουσίες των 800.000 ευρώ, εκείνους που έχουν 15 διαμερίσματα και ζητάνε απλησίαστα νοίκια από τα νέα παιδιά, εκείνους που απειλούν τους εργαζόμενους τους με απολύσεις και τους βάζουν να δουλεύουν 10ωρα. Εκείνους που προσπαθούν να κάνουν τους εργαζόμενους “freelancers” για να μην έχουν εργασιακά δικαιώματα. Αυτή την τάξη εκπροσωπεί η ΝΔ. Αλλά μετά τις εκλογές αυτή η τάξη δεν θα βρίσκεται στην κυβέρνηση. Μετά τις εκλογές θα κάνουμε μια Νέα Αρχή».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.